Jaga Jazzist i rulletrapp

Stor interesse for norske artister på San Francisco Jazz Festival

Kongsberg Jazzfestivals daglige leder Martin Revheim har nå reist over for å jobbe for innflytelsesrike San Francisco Jazz Festival. Alt neste uke er det klart for de norske artistenes inntog i San Francisco, og Revheim melder om imponerende forhåndssalg til Jaga Jazzist og Supersilent. – Konserten er allerede forhåndssolgt med over 200 billetter, og det må sies å være knallsterkt i en by som flommer over av kulturelle tilbud, forteller en entusiastisk Martin Revheim.

Kalender

Jaga Jazzist og Supersilent spiller i den ærverdige Great American Music Hall torsdag 4. november. De blir omtalt som «Nu Jazz from Norway» – og skal kontrastfylt nok spille i San Franciscos eldste og største nattklubb, med utsmykkede balkonger, høye marmorsøyler og vakre fresker. Stedet ble åpnet i 1907, men er modernisert med stort dansegulv og to barer. Supersilent omtales lokalt som en gruppe som har «the sound of suprise» , mens Jaga Jazzist stemples som noe av det mest innovative i norsk musikklandskap.

— Konserten er allerede forhåndssolgt med over 200 billetter, og det må sies å være knallsterkt i en by som flommer over av kulturelle tilbud, forteller en entusiastisk Martin Revheim.

Det er Maja Ratkje og Arve Henriksen som starter konsertrekken av norske musikere, kalt «the Northwest Passage», onsdag 3. november på spillestedet 964 Natoma. Maja Ratkje er blant annet komponist, vokalist og stemmeartist, og antagelig godt kjent for Ballades lesere fra bl.a. improvisasjonsensemblet SPUNK og støy-duoen Fe-mail. Arve Henriksen er en meget anerkjent og søkende solotrompetist, som nylig kom med albumet «Chiaroscuro» på Rune Grammofon, og har i tillegg samarbeidet med musikere som Jon Balke, Motorpsycho, Iver Kleive og en rekke utenlandske artister i improvisasjonsklassen.

«An all-night Norwegian DJ blowout featuring the coolest of the cool from Oslo» er omtalen DJ Strangefruit, DJ Bjørn Torske og DJ Kent Horne får før de spiller på et av San Franciscos hotteste utesteder. 111 Minna Gallery er gallery/bar/nattklubb som presenterer en rekke utstillinger, konserter og arrangementer. I løpet av natten vil de få tre utblåsninger med innhold av blant annet gammel rock i ny drakt, elektronika, nu wave disco, dirty jazz – eller som amerikanerene sier det: «Think of hot boiling Viking blood on ice cold Detroit concrete».

Supersilent drar etter sine opptredener på San Fransisco Jazz Festival videre til Vancouver, Chicago og New York, mens Jaga Jazzist tar turen til Washington DC.

De norske musikerenes inntog i San Francisco er en del av samarbeidsprosjektet The Northwest Passage og er en hundreårsmarkering for unionsoppløsningen med Sverige. Utenriksdepartementet og Hundreårsmarkeringen Norge 2005 støtter prosjektet. Kongsberg Jazzfestival og Martin Revheim har fungert som rådgivere, og har valgt ut band til festivalen i San Fracisco. Interesserte kan følge prosjektets videre gang på hjemmesidene til Kongsberg Jazzfestival, eller se etter oppdaterte rapporter her på Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev