Norsk Jazzforum - logo (jazzforum.no)

Sterke reaksjoner blant jazzfolket: – Kulturpolitisk skandale?

Etter at arbeidsgruppen bak utredningen «Store jazzensembler – dynamiske og forutsigbare» nylig avslørte at rapporten ble endret på vesentlige punkter av styret i Norsk Jazzforum, har reaksjonene vært mange og sterke blant norske jazzmusikere. – Hvis Norsk Jazzforum har vært del i en prosess hvor man har klart å forkludre en eventuell støtte, er dette en kulturpolitisk skandale, mener Even Kruse Skatjord. Også flere andre musikere tar nå opp saken i Ballade, og uttrykker frykt for at Norsk Jazzforums styre har hatt sin egen agenda i saken. – En mangel på avklaring vil ha sterkt negativ effekt på hele feltet denne saken berører, mener blant andre Frode Gjerstad.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Ballade har det siste døgnet mottatt flere henvendelser, der norske jazzmusikere uttrykker en bekymring som nærmest fortoner seg som noe av en mistillit til styrets håndtering av saken.

Den enstemmig avgitte utredningen «Store jazzensembler – dynamiske og forutsigbare» skal ha blitt endret av styret på vesentlige punkt uten at medlemmene av utvalget ble orientert.

Dette blir av et flertall av utvalgets medlemmer nå oppfattet som misbruk av deres tid, krefter og kompetanse, samtidig som man mener at den endrede utredningen beredte grunnen for et benkeforslag om å fremme fast finansiering av Trondheim jazzorkester.

Saken har etter hvert vakt sterke reaksjoner, og Ballade trykker her noen av meldingene som har kommet inn til oss til siste timene:

Ang. Saken om Jazzforbundet:

Undertegnede stiller seg bak kravet om besvarelse på spørsmålene fra Lysne, Dale, Hegdal og Eriksson, slik de er publisert på Jazzforum.no i dag 12. sept. Saken er viktig, både faglig og prinsipielt og en mangel på avklaring vil ha sterkt negativ effekt på hele feltet den berører.

Mvh, Frode Gjerstad

——————————-

Jeg stiller meg herved bak kravet om svar på de konkrete spørsmål som Olav Dale, Anders Eriksson, Geir Lysne og Eirik Hegdal stilte til Norsk Jazzforums ledelse og som ble publisert på ballade.no i dag 12. september. Det er svært uheldig om det skulle vise seg at vår egen organisasjon ikke ivaretar interessene til sine medlemmer, men isteden har en agenda som ikke er i overenstemmelse med disse.

Med vennlig hilsen Børre Dalhaug (www.dalhaug.net)

—————————–

Undertegnede stiller seg bak kravet om besvarelse på spørsmålene fra Lysne, Dale, Hegdal og Eriksson , slik de er publisert på Jazzforum.no i dag 12. sept. Saken er viktig, både faglig og prinsipielt og en mangel på avklaring vil ha sterkt negativ effekt på hele feltet den berører.

Mvh, Klaus Ellerhusen Holm

——————————-

Jeg er en aktiv trombonist i norsk storbandmiljø som har medvirket på de fleste storbandprosjekter som har vært de siste årene på østlandet. Prosjekter som Norske Store, Geir Lysne Listening Ensemble, Oslo Groove Company, Eveneven Big Band, Børre Dalhaug’s Big Band Blast, Norske Store’s prosjekt med Helge Sunde – De Nada, , Show time på Chat Noir, Lars Erik Gudim’s Orkester, Odd R. Antonsen storband plate, Trumpet Jungle Big Band, Vidar Busk storbandet,  samt medvirket når utenlandske artister har gjort storbandprosjekter her til lands – Phil Woods, Eddie Daniels, Glenn Miller Orchestra osv.

Jeg har selvfølgelig lagt merke til debattene som har rast i det siste og også snakket med flere av de involverte i utredningen som omhandler store norske jazzensembler. Med skrekk og gru opplever jeg at det er udemokratiske prosesser og folk som har tilsynelatende skjulte agendaer som når fram i Norges viktigste medlemsorganisasjon for jazzmusikere

Det er trist at det er så lite støtte til store norske jazzensembler her i landet, og hvis Jazzforum har vært del i en prosess hvor man har klart å forkludre en støtte som var underveis med eventuelt uærlige hensikter, er dette en kulturpolitisk skandale.

Jazzforum må redegjøre for hva spørsmålene som er stilt av Eirik Hegdal, Geir Lysne, Olav Dale og Anders Eriksson.

Hilsen Even Kruse Skatrud (www.eveneven.no)

———————————-

Undertegnede stiller seg bak kravet om besvarelse på spørsmålene fra Lysne, Dale, Hegdal og Eriksson, slik de er publisert på Jazzforum.no.

Vennlig hilsen Staffan William-Olsson, (leder for Sharp 9)

(www.therealthing.no)

———————————

Interesserte kan også følge saken på hjemmesidene til Norsk Jazzforum. I tillegg finner du også relaterte lenker og innlegg nedenfor.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev