Sissel Vera Pettersen (Foto: Promo / Sissel Vera Pettersen)

Sissel Vera Pettersen ny kunstnerisk leder for Soddjazz

Og Sverre Sæbø er ny festivalsjef for Soddjazz 2020.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Sissel Vera Pettersen er ny kunstnerisk ansvarlig for Soddjazz på Inderøy, skriver Inderøy jazzforum i en pressemelding.

Pettersen bor i Trondheim, og er opprinnelig fra Ekne i Levanger. Hun har markert seg som en av regionens sterkeste jazzmusikere, både som utøvende musiker på saksofon og sang, og som leder av ulike kunstneriske prosjekt.

Fra før er Sissel Vera Pettersen kunstnerisk leder av Trondheim Voices, og hun ble nylig valgt som legatmedlem i det danske Statens Kunstfond.

Som kunstnerisk ansvarlig for Soddjazz gleder Pettersen seg til å utvikle jazzfestivalen videre innenfor det som er Soddjazz’ varemerke, som festivalen beskriver det: Møter mellom unge ambisiøse musikere og etablerte musikere i verdensklasse.
– Jeg har så fine minner og sterke opplevelser fra Soddjazz og Inderøy, så dette gleder jeg meg til å ta fatt på, sier Sissel Vera Pettersen.

Ny festivalsjef
Sverre Sæbø fra Trondheim blir ny festivalsjef for Soddjazz 2020. Sæbø er jazzstudent ved Griegakademiet i Bergen, og har to år bak seg som elev på jazzlinja ved Sund folkehøgskole på Inderøy.

Sverre Sæbø (Foto: Asbjørn Sæbø)

Han har allerede lang erfaring som arrangør og tilrettelegger, blant annet ved Moldejazz. Ellers er Sæbø en «svært habil» kontrabassist, som Soddjazz skriver, og spiller i flere band og prosjekter.

Soddjazz 2020
Soddjazz er en jazzfestival som finner sted på Inderøy hver vår i april. Festivalen feiret 25-årsjubileum i 2019, og hadde navn som Nils Petter Molvær, Elephant9, Trondheim Voices og Fire! på programmet, og med gitarist Stian Westerhus som kunsterisk leder.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev