Jazznytt kollasje

Redaktørstolen ledig hos Jazznytt

Kraftige innsparinger fra redaktøren og tilsig av nye abonnementer til tross: Jazznytt fikk ikke den økningen i støtte fra Norsk Jazzforum for 2002 som redaktøren hadde forventet. – Jeg er litt overrasket og skuffet over at bladet ikke ble prioritert sterkere enn det ble, og derfor tar jeg konsekvensene og går, sier Torstein Ellingsen som kommer til å forsette som skribent og musiker. Dermed står redaktørposten åpen hos Norges eneste trykte jazzmagasin.

Kalender

— Jeg ønsker å understreke at det ikke er noen bitre følelser mellom meg og styret, sier Ellingsen til Ballade. – Og jeg har selvsagt forståelse for at Norsk Jazzforums penger også må brukes til aktiviteter som konserter og festivaler. Allikevel ble jeg litt skuffet og overrasket over at Jazznytt ikke får noen forsvarlig økning i økonomisk støtte. Tvert imot er jeg som redaktør for eksempel nå blitt pålagt flere nye oppgaver. Med de økonomiske rammene som nå er satt opp av Norsk Jazzforum kan jeg ikke se annet enn at magasinet vil kvalitetsmessig forringes, og det har jeg ikke lyst til å være med på, sier Ellingsen som dermed sier fra seg sin 60 % stilling i Jazznytt.

— Men den økonomiske og ressursmessige situasjonen er ikke den eneste grunnen til at jeg velger å si fra meg stillingen, forteller Ellingsen. Som aktiv jazzmusiker i blant annet Magnolia Jazzband, The Sinatra Songbook og sammen med sin kone Majken har han som mål å bruke mer tid på musikken, noe som vanskelig lar seg gjøre med et enda sterkere arbeidspress.

— I fjor var jeg med på hele seks CD-plater og hadde over 120 spillejobber, og den musikalske karrieren min peker stadig en vei: Oppover. Strikken for hvor mye det er forsvarlig å drive med på en gang kan tøyes ganske langt, men den nødvendige motivasjonen svinner hen når forventinger ikke innfris. Allikevel er jeg på ingen måte sur og lei. Hvis den nye redaktøren ønsker det, fortsetter jeg gjerne som skribent i Jazznytt. Ellers gleder jeg meg til å begynne å skrive for den nye musikkavisen Mute som kommer 7. mars.

Torstein Ellingsen lover ellers en spennende og utfordrende jobb til sin etterfølger i Jazznytts redaktørstol. – Vi håper å få en ny redaktør på plass i løpet av mars/april. Og jeg kan i hvert fall love en utfordrende jobb midt i sentrum av jazznorge, avslutter han.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev