Kari Grete Jacobsen (Foto: Jazzforum.no)

Østnorsk jazzsenter gratulerer Jaga Jazzist og Blå med dagen

I går ettermiddag ble det kjent at Oslo kommune har gitt Blå en halv million kroner til videre drift i 2005. Det kan alle venner av Blå i kveld feire i Brenneriveien 9, der husbandet Jaga Jazzist er i ferd med å markere sine første ti år. Kari Grete Jacobsen i Østnorsk jazzsenter gratulerer i dette innlegget både Jaga og Blå med dagen, og håper de ti neste blir enda bedre.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Kari Grete Jacobsen, daglig leder, Østnorsk Jazzsenter

Støtteerklæringene fra ulike representanter for Oslos kulturliv har de siste dagene haglet inn etter at de sørgelige nyhetene om Blå ble gjort kjent. At Norge trenger konsertscenen og kulturgründeren Blå er et utvilsomt faktum.

«Klubbdøden i Oslo» har den senere tid blitt et begrep, selv om tilnavnet «i Oslo» begrenser fenomenet; klubbdøden har rammet mange rundt om i det ganske land, enten det gjelder arenaer for formidling av profesjonell kunst eller det gjelder den lokale fritidsklubben. Årsakene til nedleggelser i kulturlivet er for så vidt mange, men i likhet med mange andre sykdommer finnes det en kur; kulturområdet trenger investeringer for at det skal kunne utvikles og overleve i et lengre perspektiv enn døgnfluenes.

Norge har tatt mange riktige skritt innafor dette området; for eksempel har vi et særdeles godt utdanningssystem som gir oss dyktige utøvere av internasjonal klasse, vi har en kulturell skolesekk som sikrer at alle barn får oppleve og utfolde seg innafor kreative uttrykksformer, og vi har ulike støtteordninger som bærer i seg viljen til å utvikle kulturlivet. Men: helbredelsen er fortsatt et stykke unna.

Både kunsten, utøverne og publikummet er avhengige av gode formidlingsarenaer og produsenter, og vi har sett at den politiske viljen til å satse på for eksempel festivalene har vært til stede. Nå trengs det et løft også for de faste, helårige institusjonene.

Dokumentet «Samstemt» ble i vår lansert av sju musikkorganisasjoner og her beskrives behovet for en bred satsning på alle feltene innafor musikklivet. «Samstemt» presenterer et helhetssyn på musikklivet, og dersom denne tiltakspakken følges opp vil de fleste sykdomstegnene på musikkområdet i løpet av kort tid forsvinne.

Denne helga feirer timannsorkesteret Jaga Jazzist sitt tiårsjubileum på Blå. Østnorsk jazzsenter gratulerer både Jaga og Blå med dagen, og håper de ti neste blir enda bedre!

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev