Listen to Norway, 3/2000

Nytt nummer av Listen to Norway

Listen to Norway er Norsk Musikinformasjons eget engelskspråklige magasin, som distribueres til rundt 160 land i verden. I den nyeste utgaven finner man mye stoff om den norske jazzscenen, samtidig som det er artikler om bl.a. Madrugada, Krøyt, a-Ha, Vamp, Hilde Hefte og Oslo Sinfonietta.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Listen to Norway kom ut med sitt første nummer i 1993, og har hele tiden hatt Mona Levin som redaktør. Hensikten med bladet er å presentere et bredt og spennende utvalg av norsk musikk for et internasjonalt publikum, der man særlig henvender seg til ambassader, radio- og TV-stasjoner, musikkonservatorier, universiteter og media for øvrig. Blant bidragsyterne finner vi både internasjonale gjesteskribenter og norske journalister.

Den nyeste utgaven av Listen to Norway, som nå er inne i sin åttende årgang, inneholder bl.a. en større artikkel om komponistgenerasjonen etter Grieg. Denne er skrevet av universitetsprofessor Arvid O. Vollnes, og omhandler størrelser som Fartein Valen, Ludvig Irgens-Jensen, Harald Sæverud, Geirr Tveitt, Eivind Groven og Pauline Hall. Vi finner ellers flere artikler som er relatert til norsk jazzliv i fortid og nåtid, der Knut Borge har skrevet et historisk tilbakeblikk, mens den amerikanske jazzskribenten Don Ouellette har tatt en titt på dagens unge jazzscene i Norge. Down Beat-medarbeideren trekker frem både Vossajazz og Blå, og fokuserer ellers på opptredenen til Håkon Kornstad Trio under Belle Atlantic Jazz Festival i New York i sommer. Av andre jazz-relaterte artikler i Listen To Norway finner vi bl.a. tosidere om både Krøyt og den unge jazzsangerinnen Hilde Hefte.

Mona Levin har selv skrevet en inngående presentasjon av den amerikanske fiolinisten Camilla Wicks, som har jobbet tett med komponister som Fartein Valen, Harald Sæverud, Klaus Egge og Bjarne Brustad, og som også har vært gjesteprofessor ved Barratt-Dues Musikkinstitutt. Komponist og organist Kåre Kolberg har på sin side tatt for seg Oslo Sinfonietta, og gjenforteller historien deres over fire sider. Bladet er på førtiåtte tettpakkede sider på glanset papir, og inneholder ellers også faste spalter som verkoversikter og plateanmeldelser.

I redaksjonsrådet for Listen to Norway sitter – foruten redaktør Mona Levin – Hilde Holbæk-Hanssen, Jostein Pedersen, Lisbeth Risnes og lay out-ansvarlig Geir Esben Østbye.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev