Jazznytt, nr. 3, 2002

Ny redaktør for Jazznytt

Jan Granlie er ny redaktør for Jazznytt, og forteller her litt om ambisjonene til Norsk Jazzforums flaggskip. – Vi skal nå ut til flest mulig, sier han, og mener ellers at mange ønsker seg bort fra MTV-og pop-bagen.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Jan Granlie tiltrådte som redaktør for Jazznytt i mai i år. Han tok over redaktørstolen etter Torstein Ellingsen, og forteller at han forsiktig begynner å feste sitt eget grep om magasinet, som utgis av Norsk Jazzforum.

— Vi skal selvfølgelig fremdeles tilgodese «menigheten», men håper også å trekke til oss nye lesere. Derfor vil vi forsøke å skrive om musikk de er opptatt av, noe som betyr at vi gjør plass både for den moderne folkemusikken og elektronika-varianter av jazzen. Samtidig vil vi også fortelle disse yngre leserne litt om all den spennende eldre musikken. Vi har derfor innført en spalte vi har kalt Nybegynneren, der folk kan lese litt om store profiler i norsk jazz. I dette nummeret har vi en introduksjonsartikkel om Karin Krog og hennes karriere, der vi også anbefaler klassiske utgivelser fra hennes katalog. I neste nummer igjen blir Jan Garbarek som skal under lupen.

I Jazznytt nr. 3 2002, som er den første utgaven med Granlie ved roret, kan du ellers lese intervjuer med den sveitsisk/nederlandske sangerinnen Susanne Abbhuel, den norske jazzsangeren Solveig Slettahjell og den unge trommeslageren Inga Rennemo. Alle tre oppslagene fokuserer på hvorfor det er så få jenter på scenene på de mange jazzfestivalene rundt om.

— Vi vil gjerne ha en rød tråd i hver utgave, forteller Granlie. – Vi har kanskje ikke muligheten til å gå virkelig i dybden på alle temaer, men prøver i hvert fall å ha et intervju med en interessant utenlandsk artist i hvert nummer, samt to-tre større norske intervjuer. Ellers anmelder vi både norsk og utenlandske plater.

Granli har en stab på ti-femten skribenter, og tre faste fotografer. I det nyeste nummeret har det blant gitt seg utslag i en meget vakker bildeserie fra sommerens fastivaler, samtidig som Jazznytt anmelder de store avisenes dekning av jazzfestivalene, under mottoet: Den som offentlig vurderer, må også finne seg i selv å bli offentlig vurdert. Av andre saker kan vi nevne et intervju med Jazzintro-vinneren Solid!, en øde øy-spalte med danske Majken Christiansen, og musikalsk blindebukk med forrige Jazznyttredaktør Torstein Ellingsen .

— Jeg har selv alltid vært mest fascinert av nyere musikk, men det er slett ikke noe mål for meg å ri mine egne hester. Jazznytt skal nå ut til flest mulig lesere. Generelt er det veldig dårlig jazzdekning i både radio og TV her hjemme, samtidig som jeg tror at mange av dagens musikkelskere ønsker seg bort fra MTV- og pop-bagen. Bare se på suksessen til Jaga Jazzist, som virkelig har vært på rett sted til rett tid.

Om du skulle ønske å abonnere på Jazznytt, har Granli & co. et godt tilbud til deg om dagen: Om du bestiller et ordinært abonnement til 248 kroner for fire utgaver i 2003, får du gratis tilsendt både nummer tre og nummer fire fra i år. Det er også mulig å bli støttemedlem i Norsk jazzforum. Det koster 298 kroner pr. år og inkluderer et abonnement på Jazznytt.
Nettsidene til Norsk Jazzforum finner du her, men du kan bestille abonnement via denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.