Geir Lysne

Norsk storband med internasjonal kontrakt

Geir Lysne Listening Ensemble har nylig fått kontrakt med det tyske plateselskapet ACT Music + Vision. Dette er muligens første gang i historien at et norsk storband får en slik mulighet.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Geir Lysne har på vegne av sitt Geir Lysne listening ensemble signert en kontrakt med det tyske plateselskapet ACT music + vision, heter det i en pressemelding Ballade mottok mandag.

ACT skal være en av de større aktørene i Europa og har artister som Terri Lyne Carrington, Nils Landgren, Esbjörn Svensson og Nguyên Le i artiststallen.

Kontrakten er på 4 utgivelser, hvor de to første allerede vil komme på markedet i løpet av dette året. «Live from Berlin 2001» utgis i april. Konsertopptak fra suksesskonserten ved Berlin Jazzfest 2001. Ensemblet ble i tyske aviser og jazzmagasiner omtalt som festivalens store overraskelse. «Geir Lysne listening ensemble-2» utgis i oktober.

Etter turneen i november 2001 gikk ensemblet i Rainbow studio i Oslo og spilte inn nye låter (andre enn de som kommer på «Live From Berlin»). Disse er nå ferdig mikset, og blant låtene finnes det som karakteriseres som et lykketreff av salmen «Ingen vinner frem til den evige ro» med Sondre Bratland på vokal.

– Det å åpne opp forestillingen om storbandformatet er et mål i seg selv for ensemblet, uttaler Lysne i sin kommentar.

Geir Lysne er ellers nylig hjemkommet etter en radioproduksjon med det prestisjefylte NDR Big Band (Radiostorbandet ved Nord Deutsche Rundfunk i Hamburg), og det var midt i denne produksjonen Lysne fikk besøk av Siegfried Loch, sjefen for ACT. Han har fulgt Geir Lysnes ensemble en tid, og var på konserten i Berlin. Kontrakttilbudet lå i mailboksen da Lysne kom hjem fra turneen, og i følge Lysne var det det bare å bli enig om detaljene.

Produksjonen med Nord Deutsche Rundfunk Big Band i februar var ellers så vellykket at Lysne umiddelbart ble engasjert for en ny periode i juni.

Lysne har også fått tilbud fra WDR Big band (Radiostorbandet ved West Deutsche Rundfunk i Köln) om å gjøre festivaljobber i Tyskland med sin musikk. Dette vil skje i midten av mai.

Geir Lysne Listening Ensemble drar i juli på turne, og vil blant annet gjøre en konsert med TV- og radioopptak ved JazzBaltica, en av de viktigste festivalene i Tyskland.

Kontrakten med ACT, samt engasjementer ved diverse radiostorband og festivaler er selvfølgelig spesielt viktig for Geir Lysne og hans orkester. Men den er antagelig også viktig for norsk jazzmusikk i stort format generelt.

— Det skjer enormt mye spennende på storbandfronten i Norge, og det legges det tydeligvis merke til nedover i Europa, sier Lysne selv.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev