Partnerne samlet på årets messe, klare for 2019-satsing. Fra venstre: Peter Schulze (Jazzahead) Aslak Oppebøen (Music Norway), Gry Bråtømyr (Norsk jazzforum), Narve Solheim (Den norske ambassaden i Berlin), Sybille Kornitschky (Jazzahead), Øyvind Skjerven Larsen (Norsk jazzforum) og Kathrine Synnes Finnskog (Music Norway). Foto: Jan Rathke Fotografie/Jazzahead

Norge skal være partnerland under Jazzahead 2019

Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til jazzmessen i Tyskland neste år.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead i 2019. Norge er nemlig plukket ut til å være partnerland på messen i Bremen, Tyskland.

Siden etableringen i 2006 har Jazzahead vokst til å bli verdens største jazzmesse med over tre tusen delegater fra mer enn 60 land. Det er en viktig møteplass for internasjonal jazzbransje, og over hundre band får vist seg fram i det fire dager lange konsertprogrammet.

– Det er en ære å bli invitert til å være partnerland under Jazzahead. Norsk jazz står historisk sterkt i Tyskland som er et av verdens største platemarkeder, og Jazzahead har siden starten vært viktig for oss i vårt internasjonale arbeid. Det norske fokuset under messa neste år gir oss en unik sjanse til å få et enda sterkere forfeste, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr i en pressemelding.

Sammen med Norges eksportkontor for musikk, Music Norway, skal Norsk jazzforum programmere den norske satsingen på Jazzahead. Det blir norsk musikk under den store gallakonserten i tillegg til en egen showcasekveld, Norwegian Night, med åtte norske band. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kunst presenteres i Bremen gjennom kunstutstillinger og på andre arenaer.

Norsk kultur blir med dette synlig på mange arenaer i Tyskland i 2019, og det gleder den norske kulturministeren:

– Dette er en enestående mulighet til å profilere norsk kunst og kultur. Det tyske markedet er stort og svært viktig for vårt internasjonale kulturarbeid. Det norske fokuset på bokmessa i Frankfurt og Berlinalen i Berlin får nå følge av musikk på Jazzahead i Bremen. Jazz er et viktig ledd i eksport av norsk kultur, og komplementerer dermed dette tverrkunstneriske fotavtrykket. Det er en stor anerkjennelse, og jeg er svært stolt av at norsk kunst og kultur er så ettertraktet, sier kulturminister Trine Skei Grande i meldingen.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this