Blå3 (Foto: www.blx.no)

Mot bar-streik på Blå

Etter at bardriften på den populære klubbscenen Blå i Oslo fikk nye eiere i fjor, har det vært sterk uenighet om lønnsnivået til de baransatte. Meklingen 4. mai ga ingen løsning på konflikten: – Hvis de ikke imøtekommer vårt krav, varsler vi konflikt fra 19. mai. Det betyr streik på Blå, sier nestleder i Hotell og restaurantarbeiderforbundet, Clas Delp.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

[link id=61682 title=»24. april»] kunne Ballade fortelle om Bar-striden på Blå: De bar-ansatte er langt fornøyde med lønn og arbeidsbetingelser.

Tillitsvalgt Jeremy Bøe beskriver dagens arbeidsbetingelser som «uholdbare»:

Lang uenighet
— Grunnen til at vi brakte dette kravet på banen, er at flere av oss jobber for 100 kroner timen uten noen form for tillegg verken på nettene eller i helgen. Det er ikke uvanlig å jobbe 12-timers vakter, fra 1800 til 0600, sa Bøe til Ballade.

De nye eierne av baren fikk de første lønns-henvendelsene rett etter at de[link id=60896 title=» overtok eierskapet»] fra Martin Revheim og Kjell Karlsen sent i september 2005. Til tross for dette, hadde partene enda ikke kommet frem til en løsning forrige måned.

HRAFs nestleder Clas Delp beskrev da dialogen med bar-eierne som «lite fruktbar», mens Brenneriveien Jazzhus AS’ styreleder Linnéa Svensson betegnet HRAFs fremgangsmåte i saken som «fortvilende». Begge parter håpet på en løsning i meklingsmøtet den 4. mai – men slik skulle det altså ikke gå.

HRAF: -Tariff eller streik
I henhold til HRAF har Brenneriveien Jazzhus AS holdt på argumentasjonen som ble presentert i Ballade: De er «opptatte av å tilby gode lønnsvilkår, men økte lønnskostnader i den skala tariffavtalen krever, er ikke forenlig med fornuftig drift for en bedrift» som driver i så «lite format».

Dette er ikke et svar HRAF eller de bar-ansatte er fornøyde med:

– Ledelsen på Blå kan ikke godta at det innføres tariffavtale for våre medlemmene. Hvis de ikke imøtekommer vårt krav, varsler vi konflikt fra 19. mai. Det betyr streik på Blå, uttaler Delp på HRAFs hjemmesider. Her rasler Delp også med LO-sablene i forhold til de MFO-organiserte som jobber i Konsertforeningen Blå:

— Musikernes Fellesorganisasjon har allerede varslet at de vurderer støtteaksjoner for sine kolleger i HRAF, sier Delp.

Neste mulige meklingsmøte er onsdag 10. mai. Om det skulle bli streik, ville dette i første omgang kunne berøre planlagte konserter med bl.a. Oslo City Crew, Conrad ”Merz” Lambert , Final Fantasy, Spank Rock og Vetiver.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev