Ilmiekki, Finland

Kulturfondet støtter nordisk jazz

Informasjonssenteret for finsk musikk (Fimic), som er MICs søsterorganisasjon i nordøst, får 100.000 DKK for å bidra til å gjøre nordisk jazz kjent i USA. Fimic samarbeider med Norsk Jazzforum, Dansk Jazzforbund og Svenska Rikskonserter/STIM/SAMI om nordisk deltakelse på Rochester Jazz Festival i New York. Prosjektet har fått navnet Nordic Jazz @ Rochester Jazz Festival 2007, og er støttet av Nordisk kulturfond.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Hele konseptet har et totalbudsjett på drøyt 70.000 Euro og bygger på et prosjekt som ble gjennomført i januar 2006, Nordic Jazz Now. Dette samarbeidsprosjektet viste at synligheten for nordisk jazz ble langt større gjennom å samarbeide enn om hvert lands artister enkeltvis skulle gjøre fremstøt på det amerikanske kontinentet.

— Prosjektet Nordic Jazz @ Rochester Jazz Festival 2007 tar utgangspunkt i den store etterspørsel etter nyskapende jazz som ikke stammer fra Nord-Amerika. Med denne visjonen som bakteppe, koplet med det faktum at afroamerikansk jazz anses for å ha problemer med å fornye seg, går Fimic løs på denne oppgaven med felleskonserter for nordiske jazzorkestre i Amerika, heter det i pressemelingen Ballade har mottatt.

Ikke alle gruppene som skal spille på Nordic Jazz @ Rochester Jazz Festival 2007 er klare ennå, men The Five Corners Quintet og Ilmiliekki fra Finland står alt på plakaten. Det samme gjør Lotte Anker/Gerald Cleaver/Craig Taborn Trio fra Danmark.

To grupper fra Sverige og to fra Norge skal også delta, men navnene på disse er ikke kjent. Til sammen blir det et sted mellom sju og 14 konserter for de gruppene som skal delta.

I tillegg forhandler Fimic med andre festivalarrangører i Canada og med Scandinavian House i New York om deres jazzkonsertserie neste somme, slik at gruppene som reiser skal få størst mulig utbytte av turen.

Du kan lese mer om Fimic her. Både Fimic og MIC er en del av den internasjonale foreningen for musikkinformasjonssentre, som du finner på www.iamic.net.

Nordisk Kulturfond kan du lese mer om på www.nordiskkulturfond.org. Hjemmesidene til tradisjonsrike Rochester Jazz Festival, som i år finner sted i juni, er å lese her.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev