Bjørn Ole Solberg

Jazzstipend til Wallumrød og Solberg

Norsk jazzforums musikergruppe vil for 2001 dele ut 15 stipender til norske jazutøvere og band. De mange innsendte søknadene er vurdert av ulike jazzsentra. Østnorsk Jazzsenters valg har i år falt på Christian Wallumrød mens Midtnorsk Jazzsenter har valgt ut Bjørn Ole Solberg som hver mottar 10 000 kroner fra Norsk Jazzforum.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Med lokal tilknytning som eneste krav har jazzorganisasjoner i hele Norge fått velge fritt blant jazzutøvere og band. I år har Midtnorsk Jazzsenter valgt ut den Trondheims-baserte saksofonisten Bjørn Ole Solberg til Midtnorges stipendmottaker. Solberg kjenner publikum kanskje best fra gruppa Dadafon, der han spiller sammen med blant andre Kristin Asbjørnsen. I disse dager er Solberg aktuell med bandet Big Bambus, som ellers består av Nils Olav Johansen på gitar, Tomas Strønen på trommer og Per Zanussi på bass.

Østnorsk Jazzsenters kunstneriske utvalg har valgt seg Christian Wallumrød fra Kongsberg som årets stipendmottaker. Han får prisen på vegne av bandet Christian Wallumrød Trio; No birch. Wallumrød er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim, og har tidligere arbeidet med Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Tore Brunborg og Bugge Wesseltoft. Har er også en del av trioene Close/Erase og Rosseland/Wallumrød Trio.

Østnorsk Jazzsenter har følgende begrunnelse:

“Christian Wallumrød er en av Norges mest betydningsfulle og interessante jazzmusikere. Han har utviklet en svært personlig stemme. Han er en viktig aktør på den norske jazzscenen og også en viktig representant for norsk jazz i utlandet. Vi ønsker i tillegg å belønne Wallumrød for hans konsekvente holdning til sin egen kunstneriske integritet. Det virker som om han alltid tar sine yrkesvalg på et utelukkende musikalsk og kunstnerisk grunnlag.”

No Birch har nettopp spilt inn sin andre CD på plateselskapet ECM (utgivelse 2002), med følgende besetning: Christian Wallumrød på piano, Arve Henriksen på trompet, Nils Økland på fiolin/hardingfele og Per Oddvar Johansen på trommer.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.