Jazzklubben i Ørsta/Volda

Jazzklubben i Ørsta/Volda ble Årets klubb

Torsdag 5. februar mottok Jazzklubben i Ørsta/Volda prisen Årets Klubb og en sjekk på kr. 20 000,- fra Norsk jazzforum og Midtnorsk Jazzsenter. Prisen ble delt ut før en konsert med Køhn/Johansen Sekstett, som var en del av programmet under Vinterjazz 2004. – Jazzklubben i Ørsta/Volda drives av en gjeng frivillige med stort pågangsmot, ukuelig optimisme og et stort hjerte for levende musikk, sier juryen i sin begrunnelse.

Kalender

— De siste årene har norsk jazzliv opplevd et oppsving i klubbaktiviteten rundt om i det ganske land i form av nye klubber, og aktiviteten på allerede eksisterende klubber har blitt styrket samtidig som publikum på ulike steder møter stadig nye og dyktige musikere på turné, skriver Norsk jazzforum som bakgrunn for prisen.

— Jazzen i Norge er inne i sin tredje gullalder og toppen er enda ikke nådd. Norsk jazzforum har derfor valgt å arrangere en ti-dagers nasjonal markering med Vinterjazz i perioden 30. januar til 8. februar, nettopp for å sette fokus på den gode klubbaktiviteten. Arrangementet er en naturlig anledning for overrekkelsen av prisen Årets Klubb.

I juryens begrunnelse for valget av Årets Klubb heter det:

— Svært mange norske konsertarrangører drives i sin helhet via frivillig arbeid, og dette gjelder ikke minst jazzarrangørene. Å drive jazzklubb krever både kompetanse og økonomiske ressurser for å tilby et bra program med gode tekniske gjennomføringer. Norsk jazzforum og Midtnorsk Jazzsenter velger nå å dele ut prisen Årets Klubb til en arrangør som gjennom flere år har opparbeidet seg solid kompetanse på feltet.

— Jazzklubben i Ørsta/Volda, med primusmotor Alf Jakobsen i spissen, ble reetablert i 1999 og drives nå av en gjeng frivillige med stort pågangsmot, ukuelig optimisme og et stort hjerte for levende musikk. Med sine 30 årlige arrangementer kan klubben vise til et sterkt konsertprogram som gir rom for både lokale, regionale og nasjonale utøvere, og med et musikalsk spenn som inkluderer alle sjangere, fra trad.jazz og til moderne samtidsuttrykk. Med sin effektive organisering og sine positive holdninger har klubben blitt en favoritt blant norske musikere og profesjonelle konserttilbydere.

— Jazzklubben i Ørsta/Volda har på forbilledlig vis skapt et sterkt engasjement i lokalmiljøet, og besøkstallene viser i snitt over 100 tilhørere på alle konserter. De samarbeider aktivt med andre konsertarrangører og kulturarenaer i lokalmiljøet, og bidrar på denne måten sterkt til utviklingen i kulturlivet i området.

— Norsk jazzforum og Midtnorsk Jazzsenter har gleden av å overrekke prisen Årets Klubb med en sjekk på kr 20.000,- til Jazzklubben i Ørsta/Volda.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev