Bugge Wesseltoft

Jazid Jazzklubb lever videre

Det er nå snart to uker siden Jazid Club i Oslo måtte velge mellom å satse mindre på kultur, eller stenge dørene. Men som tidligere meldt i Ballade betyr det heldigvis ikke slutt på alle de andre aktivitetene som var sentrert rundt klubben.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Jazid Jazzklubb ble stiftet som frittstående og ideelt drevet konsertforening 7. november 2000.

Konsertforeningen har arrangert konserter i Jazid Clubs lokaler i Pilestredet 17 og hatt spesielle arrangementsavtaler med Jazid Club og Mavera AS. Forut for dette hadde Jazid Club eksistert som et svært viktig spillested for jazz, impro, og beslektet musikk gjennom flere år, bl.a. gjennom Ketil Gutviks konsertserier Drazztic Acoustic og Bugge Wesseltofts Bugie Nights.

Som kjent maktet ikke lenger Mavera AS (Jazids restaurantør) å drive en kulturklubb som Jazid høsten 2001. Valgene var å legge om driften i mer profittorientert retning (mindre kultur) eller å gi seg som klubb. Valget falt på det siste alternativet, fordi et Jazid uten all musikken ikke ville være Jazid, men noe helt annet.

Pr. 13. januar 2002 er klubben borte som fysisk sted, men musikken, Jazids sjel, lever videre. Jazid Collective er Jazids plateselskap, dette lever videre. Jazid FM-ly er Jazids eget radioprogram, dette lever videre. Blue Cross Studio er Jazids eget innspillingsstudio, dette lever videre. Foreningen Jazid Jazzklubb er Jazids egen jazzkonsert-arrangør, denne lever videre.

All musikken som har fylt Jazid Club gjennom 7 år i Møllergata og Pilestredet lever altså videre i beste velgående. Det er det fine – nok en gang får vi bevist at ingen kan stenge en dør og legge musikken død der inne, med stedet.

Rent formelt betyr dette at Jazid Jazzklubb også i 2002 vil fortsette som aktiv konsertarrangør, selv om programmet trolig blir redusert noe nå i vinter på grunn av hamskiftet. Vi har allerede blitt invitert inn i flere ulike lokaliteter og styret i Jazid Jazzklubb jobber for å finne den beste løsningen for oss, våre musikere og publikum. Gjennom videre samarbeid med Jazid Collective, og selvfølgelig også takket være en betydelig støtte fra Musikkverstedordningen i 2001, kommer Jazid Jazzklubb til å fortsette å fungere som en effektiv konsertarrangør også på den lyd-tekniske siden.

Vi fikk til mye i 2001 takket være god medvind fra ulike støtteinstanser. Spesielt opplever vi at vår rolle som jazzarrangør som også vektlegger aktiviteter for barn og unge har lyktes godt. Denne biten kommer vi til å jobbe videre med.

Jazids nettsted www.jazid.no vil også i framtiden være vår naturlige informasjonskanal. Følg med her for nyheter vedrørende lokaler og generell konsert-aktivitet.

I 2001 var Jazid Jazzklubb støttet av Musikkverstedordningen, Norsk Kulturråd, Østnorsk Jazzsenter, Norsk Jazzforum, Frifond, Mavera AS og Filter AS.

Med vennlig hilsen
Styret i Jazid Jazzklubb

Jazid Jazzklubb er medlem av Norsk jazzforum.

Styret i Jazid Jazzklubb er: Paolo Vinaccia, Ketil Gutvik, Hans Peter Lindstrøm, Bugge Wesseltoft, Håvard Wiik, André Utvik, Eline Skumsnes Moe, Benjamin Sjur Blom, Ronald Kabicek, Trond Bjørknes

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.