Jaga Jazzist (live på Gleng)

Jaga Jazzist har skrevet kontrakt med Ninja Tune

Ikke før kom nyheten om at Kaada hadde signert med Mike Pattons Ipecac-label, så ble det også kjent at Jaga Jazzist har sikret seg en riktig så lukrativ platekontrakt med det engelske kvalitetsselskapet Ninja Tune. Det alternative storbandet er også straks aktuelle med opptreden under Fertiliser-festivalen i London, og legger deretter ut på en stor Norgesturné for Rikskonsertene.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Jaga Jazzist har nå signert en avtale med den meget innflytelserike og prestisjetunge London labelen Ninja Tune, bl.a. kjent for sine utgivelser med DJ Food, Cinematic Orchestra, Herbaliser, Kid Koala, Amon Tobin, Mr. Scruff og Coldcut med flere.

Avtalen gjelder utgivelse i hele verden, unntatt Skandinavia og Japan, der Jaga Jazzist allerede har avtale, forøvrig med samme selskap som også gjør Ninja Tune der. Avtalen gjelder albumene «A Livingroom Hush», «The Stix» og et album til.

Jaga Jazzist sier seg meget godt fornøyde med avtalen.

— Ninja Tune har vist seg som et solid selskap som har vært uavhengig i over 10 år. Det er også den labelen som har hatt størst suksess med fusjonen av jazz og elektronisk musikk, noe de nærmest har blitt synonymt med. Jaga Jazzist passer dermed svært bra inn i Ninja Tunes’ stall.

Både indie- og majorselskaper har vist interesse for å signe Jaga Jazzist etter bandets svært gode kritikker, både for debutalbumet «A Livingroom Hush» og for deres konserter, som på Roskildefestivalen i sommer. Grunnen til at Ninja Tune ble valgt, var labelens store og ærlige entusiasme overfor bandets musikk, og det faktum at Jaga Jazzist blir en av labelens store satsinger fremover, heter det i en pressemelding fra Smalltown Supersound.

I tilegg har Jaga Jazzist fått 100% kunstnerisk frihet fra Ninja Tune. Selskapet skal være meget imponert over det bandet og deres norske selskap Smalltown Supersound har gjort, og vil gjerne bygge videre på den kredibiliteten som både Jaga Jazzist og Smalltown Supersound har fått i internasjonale musikkmiljøer. Man vil derfor ikke presse Jaga Jazzist inn i det velkjente Ninja Tune-soundet, men la bandet leve sitt eget liv innenfor Ninja Tune sitt velsmurte apparat.

Ninja Tune har uttalt at de synes trekløveret Jaga Jazzist, Ninja Tune og Smalltown Supersound er meget spennende, og har stor tro på samarbeidet som de nå legger ut på. Derfor blir dette en splittutgivelse mellom Ninja Tune og Smalltown Supersound, noe som betyr at Smalltown skal fortsette arbeidet med bandet, og at Jaga Jazzist fremdeles er en del av Smalltowns artiststall.

— Ninja Tune utvikler seg også mer mot å bli en «artistlabel», på lik linje med f.eks. WARP. Jaga Jazzist er en del av labelens omlegging, og både Jaga Jazzist og Smalltown Supersound er stolte av å kunne være med på å forme Ninja Tunes framtid, heter det.

Jaga Jazzists manager Vegard Waske i Bureau Storm skal ha klart å forhandle fram en meget bra lisensavtale med den britiske labelen, der bandets rettigheter fremdeles ligger hos dem selv. Bandet har tilsvarende avtaler med Warner (Skandinavia), Beat Ink. (Japan) og Smalltown Supersound (resten av verden).

Avtalen har kommet i stand etter at Vegard Waske og Joakim Haugland i Smalltown Supersound i lengre tid har jobbet med å skaffe bandet en god internasjonal avtale. Kontrakten med Ninja Tune er forhandlet fram av Vegard Waske og Ninja Tunes sjef Peter Quicke. A&R-biten i kontraktsforhandlingene har blitt tatt hånd om av Dominic Smith fra Ninja Tune og Joakim Haugland. Smith og Haugland vil også fortsette som A&R for Jaga Jazzist i tiden fremover.

Designbiten skal fra nå av tas hånd om av Kim Hiorthøy. Jaga Jazzist og Hiorthøy er svært begeistret for hverandres arbeid, og Ninja Tune synes også det var en god idé å bruke nordmannen til å fronte bandets visuelle image utad.

Debutalbumet «A Livingroom Hush» vil bli re-lansert på Ninja Tune i slutten av november. I februar vil man etter planen få første smakebit fra «The Stix»-albumet i form av en CD-singel og en 12-tommers vinylplate. «The Stix», som i Norge gikk rett inn på tredjeplass på VG-lista, er planlagt utgitt i mars/april neste år.

Jaga Jazzist har også gjort en avtale på booking fronten med CODA-Agency i England som blant andre har Røyksopp, Aphex Twin og Cornelius i stallen. Bandet vil turnere mye neste år, men konkrete turnélister foreligger enda ikke. Bandet er også en av hovedattraksjonene på den store Fertiliser-festivalen i London, som tar til 9. oktober.

Jaga Jazzist henter inspirasjon fra hele musikkhistorien; fra klassisk jazz (John Coltrane, Charles Mingus, Sun Ra, Herbie Hancock, Don Cherry) til klassisk (avant-)rock (Talk Talk, Soft Machine, Frank Zappa) til Eric Satie, koblet med moderne elektronika (Squarepusher, Mouse on Mars, Cornelius), moderne pop/rock (Bjørk, Radiohead, My Bloody Valentine, Sonic Youth) og postrock (Tortoise, Isotope 217, Stereolab).

Det britiske magasinet Sleazenation omtalte dem for en tid tilbake som «Charles Mingus with Aphex Twin up his arse» – noe som ganske sikkert var ment som en stor kompliment.

Rett etter opptredenen under Fertiliser-festivalen legger Jaga Jazzist ut på en stor konsert for Rikskonsertene, der følgende byer og steder er plottet inn på kartet:

*
11.oktober: Porsgrunn, Kafé K
* 12.oktober: Lillehammer, Dølajazz
*
15.oktober: Tromsø, Driv
* 16.oktober: Sortland, Jazzklubben
*
17.oktober: Bodø, Sinus
* 18.oktober: Hemnes, Jazzforum
*
19.oktober: Trondheim, Blæst
* 20.oktober: Sunndal, Sunndal Rockeklubb
*
23.oktober: Volda, Rust Club
* 24.oktober: Sogndal, Meieriet
*
25.oktober: Bergen, Kvarteret
* 26.oktober: Stavanger, Folken
*
28.oktober: Kristiansand, Vaskeriet
* 29.oktober: Tønsberg, Urijazz
*
30.oktober: Sarpsborg, Musikk Instrument Akademiet
* 31.oktober: Hamar, Brannvakta
* 1.november: Bø i Telemark, Kroa

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev