Musiker Stian Westerhus og Astrid Moen ved Inderøy jazzforum, som er kåret til Årets jazzklubb 2020 (Foto: Birta Bjarkadottir / Norsk jazzforum)

Inderøy jazzforum kåret til Årets jazzklubb 2020

– Jeg er veldig glad for at Norsk jazzforum har kåret Inderøy jazzforum til Årets Jazzklubb 2020, sier Inderøying og gitarist Stian Westerhus, som overrakte prisen tirsdag kveld. – Inderøy jazzforum var mitt første møte med live improvisert musikk, og har presentert mye av det som rører seg i norsk og skandinavisk jazz.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musiker Stian Westerhus er nestleder i styret til Norsk jazzforum, kommer fra Inderøy i Trøndelag, og er bosatt både der og i Oslo. Tirsdag kveld var han tilstede på konserten med Eirik Hegdals Musical Balloon, og fikk æren av å overraske og hedre klubben som ligger hans hjerte nær.

– Jeg er veldig glad for at Norsk jazzforum har kåret Inderøy Jazzforum til Årets Jazzklubb 2020. Inderøy Jazzforum var mitt første møte med live improvisert musikk, og med en stafett av en dugnadsinnsats fra mange musikere og ildsjeler opp gjennom årene, har Inderøy Jazzforum kunne presentere mye av det som rører seg i norsk og skandinavisk jazz. Og blant musikerne er det kjent at Inderøy Jazzforum har et ekstremt lydhørt publikum som det er veldig gøy å spille for. Jeg håper Inderøy Jazzforum vil fortsette å være så viktige som de har vært, for flere enn meg, sier Westerhus.

Astrid Moen fra Inderøy jazzforum og Stian Westerhus i gratulasjonsklem (Foto: Thomas Olaussen / Norsk jazzforum)

Inderøy jazzforum ble kåret til Årets jazzklubb 2020 av medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum. «Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere», skriver organisasjonen i pressemeldingen om vinneren.

Inderøy Jazzforum ble stiftet i 1989, og arrangerer rundt 20 konserter i året i tillegg til festivalen Soddjazz i april. Klubben har et nært samarbeid med Sund folkehøgskole, og rekrutterer både unge jazzlyttere og frivillige, forteller Norsk jazzforum i meldingen.

Begrunnelse for prisen
Inderøy jazzforum har gjennom en årrekke holdt et høyt kunstnerisk program, med stor vekt på variasjon og mangfold. Klubben har over lang tid vist hvor mye lokal forankring betyr for et miljø, og med sin evne, og ikke minst mulighet til, å rekruttere unge jazzlyttere og frivillige, har klubben opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Gjennom sitt nære samarbeid med Sund folkehøgskole, blir Inderøy jazzforums lokale ildsjeler hvert år supplert med dugnadsvillige studenter. På den måten sikres så vel kontinuitet som nytt blod til drift av klubben, noe som også sikrer muligheten til å opprettholde den gode tradisjonen med høy kvalitet på programmet, stor kunstnerisk bredde i musikken og superlativer fra gjestende musikere.

Om prisen Årets jazzklubb

  • Prisen Årets jazzklubb 2020 er på 50 000 kroner.
  • Alle Norsk jazzforums medlemmer har blitt invitert til å nominere kandidater. Det er Norsk jazzforums styre, som består av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb.
  • I vurderingen legges det vekt på blant annet en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering. Juryen ser også på klubbens betydning for et gitt miljø, dens utvikling, og evne til nytenking.
For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.