Hilde Louise Asbjørnsen på Jazzahead 2019 i Bremen (Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen)

I tysk selskap

Hilde Louise Asbjørnsen gir for første gang ut plate på tysk selskap, og håper å nå gjennom i det tyske markedet.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Ballade møtte Hilde Louise Asbjørnsen ved den norske standen på Jazzahead i Bremen lørdag ettermiddag, og vi tok en kort prat om det splitter nye albumet hennes, Red Lips, Knuckles and Bones. Albumet slippes fredag 3. mai, og er det første Asbjørnsen gir ut på tysk selskap.

Red Lips, Knuckles and Bones er mitt 11. album. Jeg har ti album på norske selskap, enten min egen lille label eller på andre norske labler. Jeg har prøvd å liksom få hull på dette markedet, det har vært veldig vanskelig, forteller Asbjørnsen.

– Det er vanskelig på grunn av at man ikke sitter med det nettverket de har her, man sitter i Norge. Norske selskap har distribusjon ut, men kjenner ikke folk like godt ute. Og det krever ganske mye finanser å satse på å kjøpe promo i landene der de gir ut.

– Derfor hadde jeg veldig lyst til å prøve på et tysk selskap. Jeg har hatt kontakt med Ozella Music av og på gjennom mange år. Jeg kjenner Randi Tytingvåg, som er gitt ut der, Karl Seglem er gitt ut der i mange år, og Helge Lien. Så jeg kontaktet Dagobert Böhm (sjef for selskapet Ozella Music, red. anm.), hadde en Skypesamtale med han, og så har vi holdt på å forhandle kontrakt i ganske mange måneder. Tøff prosess, men det ble landet til slutt. Og vi har allerede begynt å få inn veldig fine anmeldelser, uka før. Ozella Music har holdt på i bransjen i mange år, i Tyskland, de har det nettverket. Så nå når plata i hvert fall ut.

Synger du på engelsk, eller tysk, kanskje?
Jeg synger på engelsk, det er mine tekster og mine melodier. Og det er et litt mer moderne uttrykk på det denne gangen, mer beatbasert. Jeg har jobbet med Anders Aarum på piano, som jeg har jobbet med i mange år. Han har også co-skrevet noen av melodiene. Jens Fossum på kontrabass, Hermund Nygård på trommer og Svein Erik Martinsen på gitar.

Hva ser du for deg skal skje nå – hvor er du i Tyskland og Europa om et halvt år?
Jeg håper jeg er ute og spiller litt, altså. Det er jo det vi vil. Vil ut og treffe folk presentere låtene for dem! Det håper jeg på. Men jeg skjønner at det også er et langt lerret å bleke. Så vi bør nok plotte inn Jazzahead neste år også, være her og ta opp igjen kontaktene!

Fredag 3. mai har Hilde Louise Asbjørnsen og bandet releasekonsert på Nasjonal Jazzscene i Oslo.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev