Erling Wicklund (Foto: NRK)

I jazzens tjeneste

Så vidt meg bekjent, er Buddys Ærepris bare utdelt én gang tidligere. Nå bør den deles ut igjen, skriver Turid Ormberg.

Kalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Gjennom en mannsalder og vel så det har Erling Wicklunds stemme vært å høre i NRK radio, og for meg har han vært (og er) til stor inspirasjon og glede.

Det er alltid kvalitet over programmene hans. Når det gjelder formidling av jazz (og annen musikk for den saks skyld) er Wicklund helt unik. Han er alltid engasjert, og med sin grundige musikkutdanning har han en sterk faglig tyngde, noe som gir musikkprogrammene hans høy kvalitet.

NRK kan være stolte av å ha Wicklund som formidler av jazz og beslektede musikkformer. Som ihuga radiolytter gjennom hele livet har jeg alltid hørt på hans programmer (og det begynner å bli noen år). Han har åpnet ørene mine for nye musikere og ny musikk i jazzen, både ute og hjemme.

Inspirator
Når han anmelder en konsert eller innspilling, begrunner han alltid sine kommentarer med musikkeksempler, noe som gjør at også lytteren kan gjøre seg opp en mening.

Som jazzutøver selv vet han også så inderlig godt hva han snakker om. Og han er ikke alltid nådig i sin kritikk, noe som igjen gjør ham troverdig og seriøs. Han fører et meget godt språk, og er en dyktig formidler med all sin musikkunnskap. Han får med seg nye lyttere som kanskje ikke vet så mye om jazz, fordi han snakker forståelig for folk flest: Wicklund bruker musikkterminologi på en pedagogisk måte. Dette er i god, gammeldags NRK-folkeopplysningsånd.

Erling Wicklund formidlet bredt fra norsk jazzliv også på 70-tallet

Erling Wicklund formidlet bredt fra norsk jazzliv også på 70-tallet (Foto: Gunnar Moe)

Erling Wicklund er alltid engasjert og nysgjerrig. Han har ikke stivnet i en jazzsjanger og stoppet der. Han følger ivrig med i hva som rører seg i tiden. Hver gang jeg hører stemmen hans i radioen, spisser jeg ørene og vet at jeg får høre noe jeg liker og noe jeg kan lære av. Og i tillegg: Han er en veldig hyggelig, usnobbete og likandes fyr!

Jeg vil slå et slag for at Erling Wicklund får Buddys Ærespris for sitt mangeårige arbeid som musikkformidler i NRK. Så vidt meg bekjent, er den bare delt ut én gang tidligere. Nå er det på tide med en ny utdeling.

Turid Ormberg er norsk- og musikklærer i ungdomsskolen og var ivrig publikummer i Club 7 på 70- og 80-tallet.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev