Marit Skram

Fryd: Nytt jazzsted i Oslo

Marit Skram var en av drivkreftene bak bydelskaféen Renseriet på Tøyen, og har nå startet den nye jazzklubben Fryd på Karl Johan i Oslo. I kveld, ondag 28. august, står Køhn/Johansen på scenen. Skram kan ellers lokke med både utstillinger, DJer og litteraturaftener, i tillegg til hektisk konsertvirksomhet.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Musikalsk sett skal Fryd dekke jazz i alle valører, samt litt visesang, pop og soul, forteller Marit Skram. – Rockescenene her i Oslo er ganske godt fylt opp, men jeg håper og tror at det er plass til et sted som Fryd. Jeg har i hvert fall prøvd å skape et lokale der jeg ville ha likt å gå selv.

Skram overtok Karl Johans gate 6 i slutten av juni, og kunne ønske velkommen til et grundig nyoppusset sted alt i starten av august. Hun har tatt med seg mye av konseptet fra Renseriet, og satser nå offensivt med syv ansatte og levende musikk det meste av uken. Fryd har også en fast hus-DJ i B-Key, alias Bjørnar Kvalen, som tidligere har slitt platestifter på Dali i Trondheim.

— Vi kommer til å ha så mange konserter som vi føler at det er behov for. Det virker ellers som om jazzmusikerne er godt fornøyde med at det er kommet en ny scene, og gjerne vil opptre her. Vi har også åpent på dagtid, og legger vekt på å være et tidlig konsertsted, der konsertene starter alt i åttetiden. Fra rundt klokken elleve blir det DJ-musikk.

I dag, onsdag 28. august, blir det konsert på Fryd med Køhn/Johansen, som er et knippe av svært så solide jazznavn her hjemme, med besetningen Sigurd Køhn (altsax), Nils Olav Johansen (gitar, vokal), Heine Totland (vokal), Ole Jørn Myklebust (trompet, vokal), Roy Powell (piano), Harald Johnsen (bass) og Jarle Vespestad (trommer). I tiden fremover vil også musikere som Ingebrigt Håker Flaten, Ivar Grydeland, Ingar Zach, Bjørn Vidar Solli,Kjetil Lunde og Tonny Kluften innta scenen på Fryd. I tillegg blir det både lyrikkaftener og rai-kvelder, samt konsert med den alternative countryduoen Coydog. Hele programmet kan du lese mer om her.

I august har Eli Skram Dyblie hatt utstilling i lokalene. Søndag 1. september blir det vernissage for en salgsutstilling med kunstnerne Kaja og Sissel, som vil la sine «babelicious pin-ups» i full størrelse pryde veggene på Fryd i hele september.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev