Tore Flesjø

Flesjø: – Med respekt for tradisjoner og øre for den nye jazzen

– I spennet mellom trad-musikken, be-bopen og ny teknojazz skal norsk jazz være i første rekke og høres av et enda bredere publikum de neste årene, forutser Tore Flesjø. Flesjø som har vært sentral i arbeidet for opprettelsen av en nasjonal norsk jazzscene fra 2003 overtar roret som daglig leder i Norsk Jazzforum fra september. Med det kan landets samleorganisasjon for jazzmusikere hente ut ti års erfaring fra styringen av Kongberg Jazzfestival.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Daglig leder ved Kongsberg Jazzfestival, Tore Flesjø, overtar som daglig leder i Norsk jazzforum fra 1. september. Det ble gjort kjent på en pressekonferanse på Smuget i Oslo mandag til musikken fra Knut Værnes trio, og i forbindelse med lanseringen av kampen for en nasjonal jazzscene.

— Utgangspunktet er det beste; Norsk jazz har aldri stått sterkere enn i dag, sier en spent og takknemlig Tore Flesjø, etter å ha takket ja til stillingen som daglig leder i Norsk jazzforum. Med en ny kompakt administrasjon, fem regionale jazzsentra på rett vei og en nasjonal jazzscene i Oslo på beddingen, vil arbeidet både være utfordrende og inspirerende, sier Flesjø.

Det norske jazzmiljøet har store forventninger til det denne veteranen skal utrette for norsk jazz den nærmeste tiden. Flesjø har allerede vært kraftig engasjert med arbeidet for fremingen av norsk jazz på nasjonalt plan som leder av «Den norske Jazzscene»- som vil jobbe for opprettelsen av en nasjonal jazzscene og et samlingspunkt for jazzmusikere og -venner på linje med Copenhagen Jazzhouse og Fasching i hovedstaden.

Flesjø beskrives som en mann som både har respekt for tradisjoner og et åpent øre for den nye jazzen. Han er kjent for å være med på å åpne jazzen for et større publikum gjennom stort pågangsmot og en bevisst kulturpolitisk tilnærming til formidlingsarbeidet i de ti årene han har vært daglig leder i Kongsberg Jazzfestival.

— Det er snakk om å se muligheter og stadig bygge nye relasjoner.

Å øke klubbenes aktiviteter og sikre jazzmusikerne enda flere jobber på tilfredsstillende vilkår skal være rettesnor i arbeidet for Flesjø. Han starter i Norsk jazzforum 1. september i år med hovedsete i Musikkens Hus midt i Oslo sentrum, men altså med hele landet som arbeidsfelt.

Festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival de siste årene, Tore Flesjø, er ansatt som ny daglig leder i Norsk jazzforum. I organisasjonen som favner landets jazzklubber, jazzfestivaler, storband, regionale jazzsentra og ca 330 profesjonelle jazzmusikere vil Flesjø få en sentral posisjon i arbeidet med å utvikle jazzens stilling i Norge.

Tore Flesjø er utdannet innenfor kunstformidling, økonomi og informasjon og har erfaring både fra det private næringsliv, offentlig sektor og nå sist fra det frivillige musikklivet som daglig leder i Kongsberg Jazzfestival. I tillegg har Flesjø hatt en rekke oppgaver og verv innen kunst- og kultursektoren både nasjonalt og internasjonalt.

Tore Flesjø har vært med på en solid vekstperiode for Kongsberg Jazzfestival i sine snart ti år i Sølvbyen, og ser nå først fram til den praktiske gjennomføringen av den 38. Kongsberg Jazzfestival første uken i juli.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.