Erlend Mogård-Larsen (Foto: Anders Martinsen, NRK.no)

Eksportambisjon 09 – Øya og by:Larm samarbeider

by:Larm og Øyafestivalen forteller i en pressemelding at de har initiert et samarbeid – Internasjonalt program – som skal sette fokus på norsk musikk på internasjonale arenaer. Les pressemeldingen her.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

by:Larm og Øyafestivalen har initiert et samarbeid, internasjonalt program, som skal sette fokus på norsk musikk på internasjonale arenaer. Begge arrangementene har på hver sin kant bygd opp et stor og viktig nettverk med musikkmagasiner, journalister, plateselskaper, forlag, agenter og festivaler. Vi ønsker nå å koordinere denne kunnskapen og erfaringen slik at vi i fellesskap kan utnytte nettverkene på best mulig måte.

I tillegg vil både Music Export Norway og MIC bistå med viktig kompetanse og være med å utvikle og drifte det internasjonale program.

Music Export Norway ønsker med dette å styrke sitt allerede eksisterende arbeid på by:larm og Øya for å vise fram norsk musikk og for å øke norsk musikkbransjes internasjonale nettverk. Samordning av internasjonaliserings tiltak vil ved samarbeid bli styrket.

MIC sin rolle blir å systematisere kompetansen som skapes. Samt koordinere og arrangere 2 workshops i året i tiden mellom Øya og by:Larm.

Et godt omdømme og gode nettverk krever langsiktighet og målrettet arbeid. Dette er noe både by:Larm og Øyafestivalen har jobbet med i mange år. Begge arrangementene er kjente merkenavn internasjonalt og arenaer internasjonal bransje naturlig vil velge for å møte nasjonale artister og musikkbransje.

En satsning på Eksportambisjon 09 krever økonomisk forutsigbarhet og vi har et sterkt behov for mer langsiktig planlegging. Prosjektet skal i første omgang skal være et 3 årlig samarbeidsprosjekt og vi kommer til å søke finansiering hos Utenriksdepartementet og utestasjonene, Innovasjon Norge, Næringsdepartementet og Kulturdepartementet.

Mer om prosjektet i denne artikkelen.

Stillinger

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev