Bodil Niska

Bare Jazz søker lokaler

Bare Jazz i Oslo er både et nettsted, et konsertlokale, en kafé og en av landets mest oppegående platebutikker. Nå er driften imidlertid truet, fordi virksomheten må flytte ut fra lokalene i Kirkegata.

Kalender

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Bare Jazz har lenge levd på lånt tid, og ber nå om hjelp til å finne nye, egnede lokaler. Det så en stund ut til at gårdeier Thon vurderte å la butikken få bli i lokalet, men for en halvannen ukes tid siden kom meldingen som innehaver Bodil Niska aller minst ønsket å høre: Det 1100 kvadratmeter store lokalet skal nå leies ut til nye interessenter, som vil gjøre det om til et treffsted for country-entusiaster.

— Vi er nå på jakt etter nye lokaler i sentrum, forteller Niska. – Vi vil helst ha 150 – 200 kvadratmeter, der vi kan videreføre hele konseptet med kafé, scene og butikk. Og aller helst skulle vi få tak i det uten å betale det hvite ut av øyet.

Bodil Niska mener at det er behov for en oase som Bare Jazz, og kan melde om en stadig økende interesse for tilbudene til konseptet. Det hjelper likevel lite, når man nå risikerer å bli satt på gaten i løpet av et par måneder.

— Bare Jazz dreier seg om noe mer enn kjøp og salg. Vi er mer som en god, gammeldags varehandel, der folk kommer for å prate og omgås. Vi har lagt vekt på det sosiale aspektet, og håper å kunne videreføre det i et nytt lokale. Derfor kan vi ikke flytte inn i et hvilket som helst kjøpesenter – vi trenger et sted med sjel, ikke glass og betong.

Bodil Niska er svært takknemlig for alle tips om egnede lokaler, og kan kontaktes via hjemmesidene til Bare Jazz. Hun understreker at dette haster, og bruker mye av tiden sin på å forsøke å løse situasjonen. Dermed er det uunngåelig at hennes egen musikk for en tid havner i annen rekke.

— Jeg er et følelsesmenneske, og Bare Jazz er på mange måter barnet mitt. Om vi nå klarer å finne et nytt lokale, skal jeg bli glad igjen. Da kan det kanskje også bli en ny tur i studio.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.