Groove/Ballade-samarbeid (Foto: Maia M.H. Drachensteen)

Ballade og Groove i nytt musikksamarbeid

Ballade har denne uken inngått en utvekslingsavtale med Groove.no, som gjør at våre lesere i fremtiden vil kunne finne gode, refererende musikkanmeldelser på Ballade. Groove-redaktør Bjørn Hammershaug er svært positiv til det nye samarbeidet: – Vi ser på Ballade som en seriøs aktør med et grundig, godt renommé som vi ikke har noen problemer med å koble oss opp mot. Vi tror at dette samarbeidet vil komplettere begges nettilbud, samtidig som vi slår et slag for norsk musikk.

Kalender

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Groove.no ble opprettet i 2000, av redaktørene Øyvind Adde, Bjørn Hammershaug og Carl Kristian Johansen. Ideen kom fra nåværende IT-ansvarliglig for Groove, Pål Brekke. Hans tanke var å lage en side som anmeldte musikk, og dessuten inneholdt en database over norsk og internasjonal musikk.

— Vi har utviklet database-biten ganske godt nå, og er nøye med å kryssreferere alt vi gjør, slik at det skal være mulig å søke seg frem på både artist, plateselskap, utgivelse, sjanger og annet. Men en slik jobb er utrolig tidkrevende, og noe man aldri blir ferdig med. Vi prøver bare å bli bedre og mer brukervennlig for hver uke som går, sier Hammershaug.

Groove bestemte seg tidlig for å satse på anmeldelser av den refererende typen, forteller Hammershaug.

— Vi ville skrive godt og grundig om musikk, og ha tekster om plater som gikk dypere enn Akersgata. Groove har folk fra hele landet som skriver for oss, og jobber på idealistisk grunnlag, ut i fra musikkglede og et ønske om å informere andre.

Mens noen nettsteder baserer seg på å trykke innsendte bidrag i rå form, har Groove valgt å gjøre det på en litt annen måte.

— For å sikre en jevn, god kvalitet har vi en del prøvetekster nye frilansere må lage, for å vise at de er kapable. Vi følger opp hver skribent grundig, og forsøker å rettlede spesielt de yngre så godt vi kan. Målet vårt er å informere, underholde og skape interesse, så vi streber etter nøyaktighet og etterrettelighet i anmeldelsene. Tonen og språket og må gjerne være originalt, men vi krever samtidig stoff som er gjennomarbeidet seriøst, med lite flåseri og sleivspark. Fordelen med nettmediet er at vi har muligheten til å skrive lengre anmeldelser enn Akersgata tar seg spaltepass til, sier Hammershaug

Groove anmelder norske og utenlandske plater i sjangrene blues, country, elektronisk, jazz, hip hop, pop, rock, klassisk og verdensmusikk. Av omtrent 1000 anmeldelser i året er ca. 160 av norske artister – og det er disse Ballade kommer til å bringe videre et utvalg av.

— Vi har i lengre tid ønsket å utvide vår musikkdekning til også å omfatte anmeldelser av nye norske utgivelser. Groove.no har en kvalitet og tyngde som passer godt overens med Ballades ønske om å presentere refererende og informativ musikkjournalistikk – også innen anmeldersegmentet, sier Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen.

Også Groove-redaktør Bjørn Hammershaug er svært positiv til det nye samarbeidet:

— Vi ser på Ballade som en seriøs aktør med et grundig, godt renommé som vi ikke har noen problemer med å koble oss opp mot. Vi tror at dette samarbeidet vil kompelettere begges sider, og håper å treffe flere lesere og gjøre Groove-navnet mer kjent..

Utvekslingsavtalen vil også innebære at Ballades nyhetssaker vil dukke opp på Grooves nettsider.

— På samme måte som vi gleder oss til å kunne presentere ferske musikkanmeldelser på Ballade, ser vi også dette som en mulighet til å treffe en bredere leserskare ved at Groove bringer videre nyhetsstoff fra oss. Stiftelsen Musikkinformasjonssenteret, som vi er en uavhengig avis for, har til formål å spre mest mulig kunnskap om norsk musikk og musikkliv. Derfor er det svært positivt at begge nettstedene får et bredere nedslagsfelt, sier Skancke-Knutsen.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev