Farmers Market

Undergrunnskultur på Stortinget (T-banestasjon)

Et førtitalls band fyller bybildet, eller snarere undergrunnen, med musikk når det lørdag spilles opp på fem av hovedstadens T-banestasjoner. – Jeg synes vi har fått til et bra program over hele linjen. Alle de som vi har spurt har sagt ja, forteller bookingansvarlig Andreas Gilhus i Musikk Under Oslo. Blant de opptredende finner man kjente navn som Farmers Market, Gatas Parlament, the Yum Yums og Apollo.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Blå og Dbut med venner vil gjøre undergrunnen utrygg, og ta undergrunnsmusikken tilbake til røttene under jorden. Inspirasjonen kom fra Blå-gründer Martin Revheims New York-besøk. Her fikk han høre saksofonist Sabir Mateen spille. Samtidig kjøpte han en skive med Charles Gayle og Tom Bruno spilt inn på en T-banestasjon. Med dette fødtes ideen om å forvandle Oslos sporveier til et musikkeldorado for en dag. Tanken var å formidle musikkglede til et intetanende publikum. I år velger arrangørene også å oppgi spilletider og steder for de ulike bandene etter at de ifjor hemmeligholdt denne biten.

— Vi var litt redd at det skulle bli for mange mennesker på de mest populære bandene i fjor. Det er vi ikke lenger. Folk kom bort og spurte ifjor også om når de ulike bandene spilte og fikk da vite det. I år har vi gjort det slik at folk som vil vite det får informasjonen om spilletider. Ideen om tilfeldige overraskende og spontane møter med livemusikk er imidlertid ikke lagt bort.

— Dette med at folk får en opplevelse de ikke vet hva er eller hadde planlagt, står fremdeles fast for de tilfeldige reisende. Det forsvinner bare for de som vil se spesielle band, kommenterer Gilhus.

Peru You, Andreas Meland, theTables, The Graves, Hellride, Beezewax, Seven, Slowpho og Hello Goodbye er blant de mange artistene som vil rocke undergrunnen.

Arrangørene er godt i gang med forberedelsene, men en del gjenstår fremdeles når Ballade prater med Gilhus fedag formiddag.

— Det er hektisk som vanlig. I år har vi mange flere band enn det som vi hadde i fjor. Dette gjør også at det blir en del mer arbeid. Vi regner med å jobbe utover kveld og natt for å organisere morgendagen.

— Det er et ganske mye bredere program vi har i år enn det som vi hadde ifjor. I tillegg til rockebandene har vi også fått med Shazad Gufoor & The Silent Forces fra Pakistan, som er tamilsk pop blandet sammen med hiphop. Solo Cissokho & Skum`balax er afrikanske musikere, og balkansk musikk i form av Farmers Market. Panstation, Trette Menn og libanesiske Fatal Integral bidrar også alle til et større musikalsk mangfold.

I år får arrangementet flere dimensjoner. Ikke bare spenner musikken over et bredere felt og flere genre.

— For å gi publikum litt flere opplevelser bestemte vi oss i år også for å ha litt lydinstallasjoner. Disse handler om undergrunnens metrostasjoner i forskjellige hovedsteder.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev