Håkon Høgemo (dårlig bilde)

Ti år med NORCD

Det vesle, idealistiske plateselskapet NORCD feirer torsdag og fredag sitt tiårsjublieum. Selskapet har så langt gitt ut 39 titler, som til sammen tilbyr noe av det ypperste av norsk jazz, folkemusikk og improvisasjonsmusikk. Nå skal det feires to dager til ende på Blå, der NRK også vil gjøre opptak under kveldens konsert.

Kalender

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

EYOLF DALE TRIO

17/04/2024 Kl. 20:00

Vestland

På scenen i Brenneriveien i kveld står Elin Rosseland og Rob Waring, Håkon Høgemo, Karl Seglem, Ingar Zach og Ivar Grydeland, Berit Opheim og Bjørn Kjellemyr, Ivar Kolve Trio, samt Veslefrekk. Konserten begynner presis klokken tyve, og vil bli tatt opp av Spillerom på NRK 2, med tanke på sending en gang på vårparten.

— Vi har valgt å markere disse ti årene nå, både fordi det er viktig å se litt tilbake, og for å komme oss videre, forteller Karl Seglem i NORCD, som i følge seg selv har ”en kompromissløs holdning til kvalitet”. – Disse to kveldene blir både et tverrsnitt og ytterpunkter fra produksjonen vår, med en spennvidde som går fra avant garde frijazz til norsk folkemusikk. Begge musikkstilene kan være komplekse og enkle på samme tid, og gi rom for improvisasjon for dyktige utøvere.

Også i morgen, fredag 19. januar, vil Blå stå i Seglems tegn. Da inntar følgende artister lokalet: Isglem, Unni Løveid og Synnøve Bjørset, Paal Nilssen-Love og Close Erase. Programverter for torsdagen er Knut Borge og Elisabeth Vatn, mens Halvor Folgerø vil føye sammen innslagene på fredagen. Det blir dessuten maleriutstilling med Camilla Værenskjold begge kvelder.

Konsertene koster kroner 100 per stykk, og 150,- for begge dager. Som en oppvarming til evenementet anbefaler Ballade gjerne en tur innom hjemmesidene til NORCD, samtidig som vi følger opp jubileet i morgen med et større intervju med Karl Seglem. Om du vil ha et spennende innblikk i noe av mangfoldet i norsk musikkliv, bør i hvert fall Blå være stedet de to neste dagene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.