Hardingfele-stående

Stor EBU-suksess for Førde festivalen

20 europeiske radiostasjoner tilknyttet EBU (European Broadcasting Union) vil sende alle opptak som ble gjort på Førde. – Dette er en stor nyhet for oss, forteller daglig leder Hilde Bjørkum til Ballade.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

I sammenheng med Folkemusikkfestivalen i Førde ble det gjort en mengde opptak som en del av EBUs folkemusikkfestival, som i år var lagt til selve Førdefestivalen. Nå er det klart at 20 radiostasjoner tilknyttet EBU vil sende opptak med alle de 16 artistene som ble tatt opp.
— Vi fikk gode tilbakemeldinger fra produsentene allerede underveis, men dette går over all forventning. Det vil si at 320 programmer fra Førde skal sendes på radio i hele Europa, sier Bjørkum, som ikke gjør forsøk på å skjule hvor fornøyd hun er.

Av de 16 bandene er det kun et som er norsk, nemlig Majorstuen, men Bjørkum påpeker at det uansett er god Norgesreklame – Det blir jo fokusert på at det er opptak fra Førdefestvalen, og siden produsentene lot seg imponere av mange av de andre konsertene utenfor EBU-programmet også, så er det ingen tvil om at dette er meget positivt. De var også veldig begeistret for hvordan hele festivalen var lagt opp, og den norske naturen gikk dem heller ikke hus forbi. Dette kommer helt sikkert til å bli kommentert i de respektive programmene, forteller hun. – Men nå skal vi først ta en velfortjent ferie mens vi gleder oss over de gode nyhetene, avslutter en daglig leder som virker så glad at det nesten gløder ut av telefonrøret.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev