Kirsten-Flagstads-sangskatt-910x480

Sigøynerfest i Oslo

For fjerde gang arrangeres den internasjonale Sigøynerfestivalen i Oslo. Fredag og lørdag blir det forrykende musikk og dans i Kulturkirken Jakob, med ensembler og soloartister fra Norge, Finland og Østeuropa. En av hovedattraksjonene er den norske sigøynerdronningen Raya, som gjorde stor suksess også i fjor.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Raya & Her Gipsy Legacy består av tre generasjoner: Raya,hennes datter og barnebarn. Raya tilhører den forrige generasjonen av stjerner ved Moskvas Sigøynerteater Romen, og opptrer fortsatt internasjonalt med sin gruppe. De fikk blant annet første premie ved Sigøynerfestivalen Khamoro i Praha i 2000, og har representert Norge ved flere internasjonale festivaler.

Foruten Raya vil gruppen Sare Roma varte opp med tradisjonelle sigøynersangene fra Litauen.

Det Moskovittiske Ensemblet Teater Romen, der Raya har sin fortid, er i hengold til arrangørene: «Den absolutte

eliten innen russisk sigøynermusikk og dans.» De stiller med solister og skuespillere til den norske festivalen, som i det internasjonale sigøynermiljøet blir ansett som viktig.

Enda mer spennede er kanskje Tchavolo Schmitt Quartett. Med Schmitt selv og Django-etterkommeren Mandino Reinhardt på gitar, er det klart for en stor kveld for de som setter pris på autentisk Django Jazz.

Andre attraksjoner på programmet er: Petro Ivanovitch ensemble fra Jugoslavia, den finske sigøynerfiolinisten Mirkli, trekkspillorkesteret Ionika Minune ensemble fra Romania.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev