Den libanesiske oud-spilleren og poeten Geko Fattal (Foto: Samspill)

Sår på Salt توریبل

Støttekonsert for Beirut på SALT i Oslo tirsdag 25. august, med blant andre den libanesiske oud-spilleren og poeten Geko Fattal.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tirsdag 25. august kl.17.30 inviterer organisasjonen Samspill til støttekonserten Sår på Salt توریبل, i samarbeid med SALT art and music i Oslo. Konserten strømmes også på Facebook.

– 8. august tok den libanesiske oud-spilleren og poeten Geko Fattal kontakt med oss, med et ønske om å sette opp en støttekonsert for et blødende Beirut, forteller Samspill i en pressemelding om konserten. – Eksplosjonen i Beirut har dramatiske følger for befolkningen, hvor behovene er enorme og mange vil trenge hjelp i lang tid framover. Dette kommer på toppen av en allerede kaotisk situasjon preget av pandemi, politisk uro og økonomiske problemer. Det siste de trengte var en eksplosjon, forteller arrangøren.

Geko Fattal ønsker å dele av sin libanesiske kultur, og gjennom musikken oppfordre til solidaritet – for et folk som bor i en situasjon der vondt har blitt verre. Fattal kom til Norge i 1996. Han ble fascinert av norsk kultur generelt, og norsk musikk spesielt. Han har samarbeidet med mange kjente musikere, og har siden 1998 flettet sammen musikk inspirert av norsk folkemusikk, norsk “fjelljazz” og libanesisk tradisjon.

På scenen under konserten tirsdag ettermiddag er Erlend Magnus Barratt-Due Solum (klarinett), Jonas Cambien (saksofon), Adrian Fiskum Myhr (kontrabass), Marianna Rangita Røe (perkusjon og sang), Ola Moen (fiolin), Saleh Mahfoud (sang), Line Lindholm (ord i toner) og Geko Fattal (oud og dikt).

Stein og glass, dører og vinduer, kan repareres eller byttes. Men sjelen er gjennomsiktig, og den kan ikke beskyttes.
– Geko Fattal

Arrangementet har gratis inngang, men arrangørene oppfordrer publikum til å donere et valgfritt beløp til Røde Kors Libanon. Les mer om arrangementet Facebook.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev