Karl Seglem 2004 (med horn) Foto: Ketil Jacobsen

Karl Seglem på turné for Rikskonsertene

Spellemannpris-nominerte og kinoaktuelle Karl Seglem er på turné for Rikskonsertene, fra i dag til 10. april. Han kunnne i fjor høst notere seg for mye fin oppmerksomhet for platen «Femstein», både her hjemme og internasjonalt. Turnéen foregår hovedsakelig på vest- og østlandet, med en avstikker til Stockholm.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Terningkast seks og ord som «Villskap og poesi» og «kraftfull originalitet vel verdt å oppsøke» ble brukt da albumet «Femstein» ble utgitt i Norge i september i fjor. «Femstein» , som er Seglems tjuende album, ble også nominert til Spellemannpris, åpen klasse. Nå har du muligheten til å oppleve Seglem «live» i regi av Rikskonsertene.

Egentlig er Karl Seglem tenorsaksofonist, men tilfeldighetene gjorde at han tok i bruk bukkehorn på scenen.

— Til å begynne med brukte jeg det som et effektinstrument. Det uttrykker noe basisk, et uruttrykk. Det er et eller annet som er fascinerende med å spille på det. Jeg må skrelle av alt fiksfakseri, sier Seglem i en pressemelding i forkant av turnéen for Rikskonsertene.

I følge Rikskonsertene er det nettopp det å skrelle av og gjøre ting enkelt som opptar musikeren.

— Det vanskeligste av alt er å våge å gjøre det enkelt, komme inn til kjernen i musikken, til noe som er betydningsfullt. Det er lettere å pøse på med effekter, sier han.

Karl Seglem omtales som en særlig spennede norsk musikkformidler, og hans folkemusikkinspirerte norske jazz begynner å bli anerkjent i utenlandske world music-kretser. Seglem er allerede lansert i Tyskland , noe som resulterte i begeistring og gode kritikker. Han er portrettert i fRoots, og albumet «Femstein» ble lansert 31. januar på det anerkjente plateselskapet Long Distance. Her presenteres Seglem for Europa sammen med world music fra hele verden.

— Når Karl Seglem nylig høstet lovord over hele Norden for sin nye CD «Femstein», bekreftet han det mange av oss har visst lenge. I det mangfoldet av nyskapende og unike stemmer som har sprunget ut av nyere norsk improvisert musikk, er Karl en av de mest særegne. En brobygger mellom tradisjon og improvisasjon, en ekte cross-over med et flott band – og sammen skaper de både vakker og utfordrende musikk. Bare gled dere, sier Helge Skansen, konsertsjef i Rikskonsertene.

Musikerne Karl Seglem har med seg på turnéen er en av Norges fremste hardingfele-spelemenn, Håkon Høgemom, og to fremtredende musikere fra Mari Boines tidligere band: Gjermund Silset, bass og Helge Norbakken, trommer og perkusjon.

Kinopublikum har nå i mars også fått sjansen til å stifte bekjentskap med Seglems musikk i forbindelse med premiere på animasjonsfilmen «Nå skal du høre» av Pjotr Sapegin, der Seglem er ansvarlig for musikken og har tonesatt både fortellinger og figurer.

Arbeidet med nytt album er også i gang – planlagt utgitt internasjonalt høsten 2005.

Rikskonsert-turné 2005:

*
30. mars: Kulturhuset, Stord
*
31. mars: Fraktgodsen, Voss
*
1. april: Blue Note, Lillehammer
*
2. april: Aasen-tunet, Ørsta
*
3. april: Samfunnshuset, Øvre Årdal
*
7. april: Sandnes Kulturhus, Sandnes
*
8. april: Stallet, Stockholm
*
9. april: St. Croix-huset, Fredrikstad
*
10. april: Cosmopolite, Oslo

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev