Isglem

Isglem turnerer Irland

Den norske jazzduoen Isglem turnerer i Irland i øyeblikket. Isglem er invitert av stjernegitaristen Mark O´Leary, som finner det «utrolig utfordrende og inspirerende» å jobbe med jazz- og folkemusikere fra Skandinavia.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Isglem, som består av Terje Isungset (perkusjon, munnharpe) og Karl Seglem (tenorsax, bukkehorn) har spilt sammen siden 1987, og er i dag en av de fremste eksponentene for fri, improvisert musikk i Norge. Sammen med saksofonisten Frode Gjerstad regnes duoen blant pionerene for denne musikkens utbredelse, fra sent 80-tall og frem til dagens ekspansive scene rundt klubben Blå i Oslo.

Gitaristen Mark O´Leary, som er bosatt i musikkbyen Cork, er i sitt hjemland er karakterisert som «the most creative jazz guitarist in the country». Han har de siste årene samarbeidet med flere norske og svenske musikere. O´Leary sier i et intervju at han nå er på vei bort fra tradisjonell jazz og finner det uhyre utfordrende og inspirerende å jobbe med jazz- og folkemusikere fra Skandinavia: – «The Nordic improvisational and folk music got more space, more room to create and explore different ideas and territories».

Isglem har gitt ut tre CDer («Rom, 1991, «To Steg», 1992 og «Null G»,1996), og mottatt svært positive kritikker for sin særegne musikk. De har også turnert flittig rundt på barneskoler i Norge i regi av Rikskonsertene, og har per i dag spilt nærmere 1000 konserter.. Duoen har skapt et meget personlig frimusikalsk uttrykk, ofte med klangreferanser til norsk folkemusikk. Isungset og Seglem regnes som to av de mest fremtredende musikere på sine instrumenter i Norge, med en lang rekke solo- og samarbeidsprosjekter de siste ti årene.

Isglem turnerer i Irland fra 19. til 25. august. Ny plate kommer i oktober, og det jobbes ellers med en turne i Norge i februar 2003.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev