FOLKELARM: Ballade-journalist Siri Narverud Moen intervjuer trioen VRANG (Foto: Knut Utler)

Ballades podkast: Folkemusikk nå!

Ballade lager radio med VRANG – som ga oss premiere på nye låter. Hør vår podkast fra Folkelarm 2019.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Midt i november samlet Ballades redaksjon seg i kafeen innerst i det gamle bryggerikvartalet nederst på Grünerløkka. Der finner du Riksscenen, på mange måter et hjerte for folkemusikk i Norge – ikke minst under det årlige bransjetreffet Folkelarm.

Gjester denne gang er Asgaut Bakken (booker, Riksscenen), Folkelarms John Stenersen (festivalkoordinator) og musikerne i VRANG;  Maja Gravermoen Toresen, Jon Hjellum Brodal og
Tuva Færden.

Vi snakker om noen åpenbare utfordringer for folkemusikkscenen (og beskrivelse av festen på det aller første Folkelarm i 2005). Videre får du historien om ei harpe som knakk og om et band med sterk spilletrang,  og du får høre to helt nydelige låter: en reiseslått skrevet og sunget av Tuva Færden, og en gorrlaus halling med fart av Jon Hjellum Brodal.

Balladepodden hører du der du finner podkastene dine – som  på Spotify – eller på  Soundcloud:

 

Når redaksjonen flytter inn: Forberedelser med programleder Siri Narverud Moen (t.v.), John Stenersen og Asgaut Bakken klare på scenen. Ballades redaktør Guro Kleveland i front (Foto: Knut Utler)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.