Transjoik, 2001

Ensemblestøtten 2003: Tradisjonsmusikk

Tradisjonsmusikken kan med en hel del velvilje kalles en av årets vinnere innen Ensemblestøtten, idet årets pott er utvidet med 200 000 kroner, mens to nye ensembler melder seg på oversikten. – Innenfor det flerkulturelle musikkfeltet finnes det utøvere av tradisjonsmusikk på et høyt internasjonalt nivå, heter det i begrunnelsen fra Kulturrådet, som likevel ikke har kunnet avse mer enn 625 000 kroner til feltet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

— Innenfor det flerkulturelle musikkfeltet finnes det utøvere av tradisjonsmusikk på et høyt internasjonalt nivå, heter det hos Norsk Kulturråd. Feltet er til sammen støttet med 625 000 kroner. Nye navn på listen i forhold til fjoråret er ComboNations, Rusk og Solo Cissikho & SkuM’balax.

– Kulturrådet har gitt tilskudd til prosjekter som ved siden av å være viktige rent kunstnerisk, også er viktige for utviklingen av ensemblespill på dette feltet, heter det i gårsdagens pressemeling.

Tradisjonsmusikkfeltet, som i fjor gikk under betegnelsen Andre, favner to ensembler med norsk etnisk bakgrunn, et med samisk, og tre med verdensmusikk-orientering.

Tradisjonsmusikk
ComboNations
150 000
Karvan
100 000
Kvarts
100 000
Rusk
75 000
Solo Cissikho & SkuM’balax
100 000
Transjoik
100 000

Transjoik, som for tiden er aktuelle med et remiks-prosjekt, der bl.a. Transglobal Underground remikser deres materiale, har fått støtten redusert med 50 000 kroner i forhold til fjoråret.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev