William Hut

Canadisk festival på norske scener

Den omreisende Side Sounds-festivalen kommer for andre gang til Norge, etter å ha gledet mange i Bergen og Oslo for et par år siden. Blant de norske representantene i år finner vi Real Ones, soloartistene Johnny Hide Palmar og William Hut.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Side Sounds-festivalen gav canadiske artister sjansen til å opptre i Norge, og norske artister fikk til gjengjeld ta del i det internasjonale nettverket som Canada representerer. Denne gangen er det Cafe Mono og Paragrafen som er vertskap i Oslo onsdag kveld, mens Det Akademiske Kvarteret i Bergen åpner sine dører i morgen. Canadieren Geoff Berner og Bergens-bandet Real Ones er med som sist, i tillegg kommer denne gangen også artister som William Hut og Johnny Palmar Hide til å være med fra norsk side. Søndag drar kompaniet til Trondheim for å spille på Blæst.

En rekke konserter finner for øvrig sted i hovedstaden i kveld. Den norske veteranen Anne Grete Preus opptrer på Smuget, slik Trio De Janeiro med venner tilbyr latinske rytmer på Josefines Vertshus og jazzisten Bjørnar Andresen tar med seg sine venner opp på scenen på Blå. Radio Nova-festivalen lover storslagent selskap i form av den fremstående norske jazztrioen Håkon Kornstad Trio og den eksentriske finnen Jimi Tenor og de lovende Dingobats. I tillegg til alt dette vier småstedene Paragrafen og Cafe Mono sine scener til mindre kjente utenlandske og norske talenter.

Johnny Palmar Hide vil folk kjenne fra harmonipopbandet Number Seven Deli, som er oppkalt etter et bakeri i Liverpool. I dag ble det via Dagbladet klart at dette bandet – som også rommer et medlem fra svært så populære Margarets – har skrevet kontrakt med BMG. Den siste tiden har Hide også gjort seg stadig mer bemerket også på egenhånd. Ofte kun med sin egen stemme og den akustiske gitaren som hjelpemidler har Hide varmet opp for utenlandske singer/songwritere på Cafe Mono og So What med mer.

William Hut solodebuterte i fjor med «Road Star Doolittle» på det markante lille Bergens-selskapet Rec 90. Hans lyse stemme fikk denne gangen selskap av suggesrende gitarer. Musikken var lavmælt og finstemt, men samtidig løsere enn noe av det vi hadde hørt fra ham tidligere. Huts virkelige navn er William Marhaug. Det er med andre ord vokalisten i Poor Rich Ones som her står frem uten sine fattige, men kulturelt rike venners selskap.

Real Ones er relativt lite kjent i norsk sammenheng, men har likevel fått vist seg frem på konserter i en rekke utenlandske byer og spilt på anerkjente The Knitting Factory i New York, Gent Festivalen, El Mocambo i Toronto og Amuse i Amsterdam. Gruppen opererer med trestemt vokal og skaper en svært dansbar form for folk-rock med klare popundertoner. Bandet befinner seg i øyeblikket i studio med produsenten Hans Petter Gundersen (kjent fra Stain Monsters, Tweeterfriendly Music m.m., og produksjoner for bl.a. Sondre Lerche).

Det blir også inuitstrupesang fra canadiske TagaQn og svett funkjazz fra islandske Jag´uar.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.