PLAKATMOCKUP

Årets julegave til Oslos musikkliv

Et nytt byråd er på plass i Oslo, og årets julegave til Oslos musikkliv er bevilgninger til en rekke av hovedstadens sentrale aktører innen det rytmiske miljøet. I spissen for denne utviklingen står den nye byråden for kultur og utdanning, Venstres Trine Skei Grande. Hun tar nå et viktig skritt i riktig retning for Oslos musikkliv.

Kalender

— Dette er et veiskille for Oslos jazzmiljø og Østnorsk Jazzsenter, sier prosjektleder i Østnorsk Jazzsenter Lise Gulbransen i en pressemelding.

Det helårlige jazzmiljøet i Oslo har stått nærmest uten offentlig støtte i over 4 år, men nå legger et nytt byråd kr. 200 000,- på bordet for 2001. Pengene er sårt trengt i miljøet og danner grunnlaget for et nytt samarbeid mellom Oslo kommune og det helårlige jazzlivet i byen.

Også AKKS Oslo, Cosmopolite og Musikkens Dag mottar tilskudd over Oslo kommunes budsjett for 2001.

Det nye byrådet har gitt et generelt løft til det rytmiske musikkmiljøet. AKKS Oslo kan nå drive øvelokalene ved Akerselva videre. Cosmopolite kan fortsette virksomheten. Og Musikkens Dag vil finne sted for 10. gang i Oslo.

Forum for rytmisk musikk i Oslo opplyser dessuten at de har opprettet «en svært positiv dialog» med byråd Trine Skei Grande.

Det rytmiske musikkmiljøet i Oslo har etablert et samarbeidsforum med AKKS Oslo, BLÅ, Jazid, Cosmopolite, So What, Grünerløkka Lufthavn, Østnorsk Jazzsenter og Norsk Rockforbund i spissen. Målet er å styrke samarbeidet innad miljøet og utad med Oslo kommune samt å jobbe frem en plan for rytmisk musikk i hovedstaden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev