HALLO: Glenn Erik Haugland vil samle folk. Hans nye festival for samtidsmusikk finner sted for første gangpå Tynset denne uka.

Popsenteret kritiseres

Besøkstallet er pinlig, mener Ap-politiker Andreas Halse i Oslo bystyre.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Popsenteret på Schous plass i Oslo har hatt 4100 besøkende siden de åpnet i slutten av november i fjor, skriver Dagens Næringsliv.
Det er for lavt, mener Andreas Halse, som representerer Arbeiderpartiet i Oslo bystyre.
Les også: [link id=67206 title=»Klar, ferdig, pop«]
God idé, men folk vil ikke ha
Halse trekker en sammenligning med Rockheim i Trondheim, som hadde 66 000 besøkende, inkludert skoleklasser og restaurantbesøk, i sitt første driftshalvår.
— Oslo er landets desidert viktigste musikkby, og vi har brukt ganske mange millioner kroner på noe som vi mente var en god idé. I lys av at Rockheim ble en braksuksess, er det litt pinlig at Popsenteret foreløpig er noe folk ikke vil ha, sier Halse til DN.
Halse sier også at han har et «solid inntrykk» av Popsenteret ikke har greid å etablere et samarbeid med den eksisterende musikkbransjen.
Meningsløs kritikk
Paal Ritter Schjerven, kunstnerisk ansvarlig ved Popsenteret, tilbakeviser dette, og mener at «Popsenteret har hatt bred støtte fra musikkbransjen fra første stund». Popsenteret har etablert et fagråd med representanter fra bransjen og har hatt flere referansegrupper med relevante aktører, forklarer Schjerven.
— Å evaluere et slikt prosjekt etter så kort tid er bare meningsløst. Vi har vært helt klar over at besøket hos oss midt i julestria ville bli lavt. Det som er avgjørende er om vi vil lykkes med å bygge en interesse over år, og at folk kommer til tilbake sier han.
Les også: [link id=67336 title=»Som forventet for Popsenteret«]
Ufortjent negativt
Denne uken redegjorde kulturbyråd Hallstein Bjercke for Popsenteret på initiativ fra Kulturkomiteen. Bjercke sier til DN at det er ufortjent at Popsenteret får negativ oppmerksomhet etter bare to måneder.
— Popsenteret er i gang med et godt samarbeid med Øya, by:Larm, Norsk Rockforbund og Norwegian Wood, og de har hatt flere opptak for TV der, sier Bjercke til DN.
Bjercke sier også at publikum som har vært på Popsenteret er like fornøyd som tilsvarende på Rockheim, og at besøkende bruker i gjennomsnitt halvannen til to timer.
— Det er veldig lenge for et museum, sier kulturbyråden.
Oslo kommune har brukt over 70 millioner kroner på Popsenteret og gir 17 millioner i driftsstøtte i 2012, ifølge DN.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev