Bergen Mandolinband (Foto: Kim Ramberhaug)

Mandoliner i fokus

Bandet til forfatter Gaute M. Sortland forsøker å svare på hvor alt starta og hva som skjer underveis. Veien er sørover i amerikanske tradisjoner, så «underveis» kan se ut til å være i retninga cajun.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Bergen Mandolinband sier at de er et sakte-voksende-band. «Men som alt som veks sakte blir brennverdien desto betre. Det nyaste albumet luktar fantastisk av kjerneved!» skriver de i en pressememelding.

På plata «Koss havna me her?» forsøker bandet å finne ut av nettopp det som ligger i tittelen. Gjennom titler som «Ferdig med Hans, «I helvetes flammer», «Speletryne» og «Kjørbar stand» utforsker de livets både lyse, og meir bitre sider. Bandet til forfatter Gaute M. Sortland forsøker å svare på hvor det hele starta og hva som skjedde, og hva som stadig skjer.

Musikalsk drar de seg nå lenger sørover, i cajun/creole-landskapet. Melodiane er stort sett tradisjonelle og er henta direkte frå Louisiana av folkemusikar og felespelar Olav Christer Rossebø. Dei melodiane som ikkje er tradisjonsstoff er laga av Sortland. 

Musikerne er kjent fra diverse band som Lady Hardanger, Frøkedal og familien og I was a King. Produsent for både singelen og det kommende albumet er Anne Lise Frøkedal.

Bandet har sendt Ballade.no noen sitater fra andre medier om tidligere plater:
– Etter sine tre foregående album, og nå dette, er Bergen Mandolinband inne på lista over dem som er aller mest klare for større oppmerksomhet her i landet. Geir Rakvaag, Dagsavisen.

– Det lukter svidd gumbo lang vei av denne gjengen som spiller cajunmusikk som var de flasket opp på brakkvann fra Louisiana.
Mode Steinkjær, Dagsavisen

Plata kommer fredag 21. august.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev