Prisinfo
300/150
Billetter

Sted
Riksscenen
Nettside

Om arrangøren

Ultima Oslo Contemporary Music Festival
Oslo Sinfonietta
Theater Corpus
RiksscenenKalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

Theater Corpus / Lars Skoglund: Epp (2022, WP)

22/09/2022 kl. 17.00

Dukketeater og ny musikk puster nytt liv i norsk science fiction-klassiker

Theater Corpus / Lars Skoglund: Epp (2022, WP)

Epp (1965) er fortellingen om automasjonspensjonisten Epp i blokk 982, sektor 3 i Oblidor, «langt, langt borte og i en fjern fremtid». Eller en satire over velferdsstat, meningstap og selvbedrag her og nå? En forestilling i retrofuturistisk prakt til elektronskjelvebassmusikk av Lars Skoglund, fremført av Oslo Sinfonietta. Regi og design av Tormod Lindgren/Theater Corpus.

Axel Jensens roman Epp er kanskje det mest bemerkelsesverdige norske verket innen science fiction-sjangeren. Verdenen Epp bor i er velorganisert og gjennomregulert. Alt og alle har sin plass. Det korte navnet til Epp indikerer at han er lavt på den sosiale rangstigen. Han lever i evig frykt for å miste enda en bokstav i navnet, og synke enda lavere i rang. Den gretne Epp skriver daglige rapporter om hverdagslivet, som å koke egg, lage seg snacks eller å mate sin kjøttetende plante. I motsetning til Epp, drømmer naboen Lem om et mer egalitært samfunn, og han prøver stadig å få med seg Epp i en motstandsbevegelse. I denne triste og skitne boligblokken lever en underlig drøm, en framtidsnostalgi der friheten er rett rundt hjørnet.
Epp er en studie i nytteløshet og selvbedrag, og boken er blitt tolket som en satire over velferdsstaten.

Theater Corpus ble grunnlagt av Tormod Lindgren i 2017 for å skape dukketeater for voksne. Han har tidligere satt opp Edvard Munchs Den fri kjærlighets by, og Simplicissimus om det tyske satiremagasinet som sto opp mot nazismen i Weimarrepublikken.

Dramatisert av Aina Villanger
Dirigent: Magnus Loddgard
Konsept, regissør, visuelt design, produksjon: Tormod Lindgren
Komponist: Lars Skoglund
Skuespillere: Thomas Hildebrandt, Geir Robsrud og Dominika Minacz-Sira
Med Theater Corpus og Oslo Sinfonietta
Lysdesign: Oscar Udbye
Video: Peter Knudsen