Sted
Digitalt konserthus - TicketCo

Om arrangøren

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars, og har siden starten i 2001 befestet seg som en nasjonal og internasjonal leverandør av kunstneriske prosjekter av høy kvalitet. Festivalen presenterer kirkemusikkens sjangermessige bredde. Med et musikalsk tidsspenn fra middelalderen og frem til vår egen tid, er festivalen en betydningsfull forvalter av tidligmusikk, men også en viktig formidler av samtidens uttrykk.Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

[STRØMMEKONSERT] J.S. BACH: GOLDBERGVARIASJONENE BWV 988 – CHRISTIAN IHLE HADLAND

28/03/2021 kl. 12.00

[STRØMMEKONSERT]

J.S.  BACH:  GOLDBERGVARIASJONENE, BWV  988
CHRISTIAN  IHLE  HADLAND, KLAVER

Under Kirkemusikkfestivalen vil en av landets fremste pianister, Christian Ihle Hadland, fremføre Bachs mesterverk Goldbergvariasjonene BWV 988. Bachs mesterskap og totale kontroll over det musikalske materialet viser seg tydelig gjennom hele hans kompositoriske virke. Det er imidlertid når han satt seg fore å komponere innen en bestemt musikalsk sjanger eller med en komposisjonsteknikk, at vi best kan bevitne den kreative kraften fullt uttrykt, som i verket som fremføres av Ihle Hadland. Goldbergvariasjonene har blitt innspilt over 600 ganger for en rekke besetninger, og er et helt sentralt verk for enhver pianist.

Sendes på NRK Radio + Video on Demand via TicketCo.

Se festivalens hjemmeside for informasjon om billetter og tidspunkt for når konsertene skal strømmes.

DIGITAL KIRKEMUSIKKFESTIVAL MED PÅSKEN SOM RØD TRÅD
For andre år på rad stikker koronaviruset kjepper i hjulene for Kirkemusikkfestivalen. Som et plaster på såret for publikummere og utøvere tilbyr vi i år en digital utgave av festivalen, med flere norske og internasjonale høydepunkter fra det opprinnelige programmet. Med gode samarbeidspartnere som NRK kan vi fortsatt tilby et spennende påskeprogram i 2021, tatt opp med fabelaktig lyd- og bildekvalitet fra Oslo domkirke og kirker i England og Italia. I tillegg til at fem konserter sendes på NRK Klassisk, vil NRK Hovedscenen vise intervjuer, klipp fra konsertene og på den måten lage program om festivalen som helhet 1. påskedag (4.april 2021).