Prisinfo
Kr 200,- (under 18 og ledsagere gratis)

Sted
Støperiet scene
Nettside

Om arrangøren

Ensemble KammerKlangKalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

Sommerkonsert

25/06/2021 kl. 18.30

Fredag 25. juni kommer Vestfolds eget ensemble for ny kammermusikk, Ensemble Kammerklang (EKK), til Støperiet. Vi samarbeider med Maia Viken (fra Skien) og Anders Tveit (Tønsberg) i et grenseoverskridende samarbeid der EKKs akustiske kammermusikk møter Vikens og Tveits virtuose elektronikk og der komposisjon møter improvisasjon.

____

Er EKK norgesmester i urfremføringer? Siden oppstarten i 2019 teller vi nå 18 urfremføringer. På Støperiet kommer vi opp i 25! EKK tar pulsen på samtida, og vi gjør det via regionens egne komponister.

Av Magnar Heimdal, Nøtterøy, urfremfører vi verket Nordic Saga, som er som et manende og skjebnetungt drama i flere akter, med sterkt billedskapende appell.
Vestfold-psyklusen er EKKs fargesprakende varemerke. Komponister fra regionen inviteres til å skrive ett-minutts-satser, minst én ny per konsert. Hver konsert setter vi miniatyrene sammen på ny måte; gamle satser faller ut eller finner atter sin plass, slik at helheten stadig fornyer seg. Det nyeste nye denne gangen er Maia Vikens bidrag, en effektfull miniatyr ved navn ii-y. Maia Viken kommer fra Skien, og studerer for tiden komposisjon ved NMH i Oslo.

Bak spakene setter så Anders Tveit seg og beriker oss med tre selvkomponerte verker for live elektronikk, der tilhørerne vil oppleve å bli badet i hittil uhørte klanger fra alle kanter av rommet, i et nitid arrangert surround-oppsett.

Med Festina Lente vil nok publikum få konsertens mest nyskapende øyeblikk: EKK urfremfører fem rykende ferske miniatyrer, omgitt av Maia Vikens og Anders Tveits live-elektroniske improvisasjon. Sa vi improvisasjon? Joda, men en grundig planlagt sådan, for vi skal få sjangrene til å snakke med hverandre i gjensidig undring og glede. Miniatyrene er komponert av Bjørn Norvall Hoemsnes (Færder), Roger Arve Vigulf (Sandefjord), Per Christian Arnesen (Hvasser), Ricardo Odriozola (Svelvik) og Rune Boutroue Bekkhus (Moss).

EKKs konsert i Horten nå i mai ble en suksess, med fullsatt kammersal og stor stemning. Da urfremførte vi Olav Bergs nyskrevne sekstett – skrevet til oss! –, og den tar vi selvfølgelig også med videre til Tønsberg. Det er et verk fullt av fortettede stemninger, lekre klanger og sterkt retoriske gester.