Prisinfo
Kr 200,- (under 18 og ledsagere gratis)

Sted
Støperiet scene
Nettside

Om arrangøren

Ensemble KammerKlangKalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sommerkonsert

25/06/2021 kl. 18.30

Fredag 25. juni kommer Vestfolds eget ensemble for ny kammermusikk, Ensemble Kammerklang (EKK), til Støperiet. Vi samarbeider med Maia Viken (fra Skien) og Anders Tveit (Tønsberg) i et grenseoverskridende samarbeid der EKKs akustiske kammermusikk møter Vikens og Tveits virtuose elektronikk og der komposisjon møter improvisasjon.

____

Er EKK norgesmester i urfremføringer? Siden oppstarten i 2019 teller vi nå 18 urfremføringer. På Støperiet kommer vi opp i 25! EKK tar pulsen på samtida, og vi gjør det via regionens egne komponister.

Av Magnar Heimdal, Nøtterøy, urfremfører vi verket Nordic Saga, som er som et manende og skjebnetungt drama i flere akter, med sterkt billedskapende appell.
Vestfold-psyklusen er EKKs fargesprakende varemerke. Komponister fra regionen inviteres til å skrive ett-minutts-satser, minst én ny per konsert. Hver konsert setter vi miniatyrene sammen på ny måte; gamle satser faller ut eller finner atter sin plass, slik at helheten stadig fornyer seg. Det nyeste nye denne gangen er Maia Vikens bidrag, en effektfull miniatyr ved navn ii-y. Maia Viken kommer fra Skien, og studerer for tiden komposisjon ved NMH i Oslo.

Bak spakene setter så Anders Tveit seg og beriker oss med tre selvkomponerte verker for live elektronikk, der tilhørerne vil oppleve å bli badet i hittil uhørte klanger fra alle kanter av rommet, i et nitid arrangert surround-oppsett.

Med Festina Lente vil nok publikum få konsertens mest nyskapende øyeblikk: EKK urfremfører fem rykende ferske miniatyrer, omgitt av Maia Vikens og Anders Tveits live-elektroniske improvisasjon. Sa vi improvisasjon? Joda, men en grundig planlagt sådan, for vi skal få sjangrene til å snakke med hverandre i gjensidig undring og glede. Miniatyrene er komponert av Bjørn Norvall Hoemsnes (Færder), Roger Arve Vigulf (Sandefjord), Per Christian Arnesen (Hvasser), Ricardo Odriozola (Svelvik) og Rune Boutroue Bekkhus (Moss).

EKKs konsert i Horten nå i mai ble en suksess, med fullsatt kammersal og stor stemning. Da urfremførte vi Olav Bergs nyskrevne sekstett – skrevet til oss! –, og den tar vi selvfølgelig også med videre til Tønsberg. Det er et verk fullt av fortettede stemninger, lekre klanger og sterkt retoriske gester.

Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev