Prisinfo
Det er fri adgang, men på grunn av et begrenset antall plasser må det hentes ut billett i forkant.
Billetter

Sted
Melahuset
Nettside

Om arrangøren

Mela og OK WorldKalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Sankung Jobarteh & Sofa Nyama

03/10/2020 kl. 19:30

Den gambiske gitarvirtuosen Sankung Jobarteh er vokst opp i den vestafrikanske griot-tradisjonen og har siden 80-tallet vært en ledende utøver og formidler av den moderne gambiske musikkretningen Afro-Manding.

Sankung Jobarteh startet sin musikalske reise hos sin far, den anerkjente koramesteren Amadou Bansang Jobarteh, og via marine piratradioer som sendte fra internasjonalt farvann utenfor Gambias kyst ble han kjent med moderne musikkuttrykk som pop, blues og jazz. Resultatet er et innovativt musikalsk uttrykk der både gitaren, koraen og griotmusikken har sin plass.

Musikken trigget også hans eventyrlyst og han ga seg ut på en livslang ferd i jakten på den nye musikken, en ferd som via omveier førte han til Oslo, hvor han siden 80-tallet har vært en aktiv og hørbar faktor i musikklivet, som artist, bandleder, arrangør og produsent. Gjennom sine aktive år i Oslo har han samlet og turnert flere utgaver av sitt bandkonsept Sofa Nyama. Dette bandkonseptet er Jobartehs livsverk og er dedikert til hans egen låtskriving i møtet mellom vest-afrikansk tradisjonsmusikk og moderne vestlig pop og rock.

Sofa Nyamas musikk er utformet og framført med kjærlighet og er en ren gavepakke av positivitet og optimisme som smitter over og feier all motstand til side.

I 2020 består Sofa Nyama av Audun Kjeldahl, Simen Stensland, Adrian du Monceau og Espen Fladmoet Wolmer. Sammen med Jobarteh levendegjør de Sofa Nyamas musikalske univers av vest-afrikansk folk/rock-fusion.

Bandet har en stor back-katalog som de tapper jevnt av, samtidig som de sper på med nye komposisjoner innenfor stilen, som den brennende tidsaktuelle «I can’t Breathe», om det amerikanske politivold-offeret George Floyds siste minutter, og hvordan denne episoden har vakt sterke folkelige reaksjoner i USA, og i resten av verden forøvrig.