Prisinfo
250/150
Billetter

Sted
Gamle Munch-museet
Nettside

Om arrangøren

CikadaKalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Roligt att höra – Kenneth Karlsson 70

02/12/2022 kl. 20.00

Cikada feirer pianist og kunstnerisk leder Kenneth Karlssons 70-årsjubileum

Vi byr på en festkonsert med et program som spenner over mer enn tohundre år.

Det blir også festtaler, mat, mimring og moro!

Program:

Clara Iannotta: paw-marks in wet cement (ii) (2015–18)
Claude Debussy: Syrinx (1913)
Luciano Berio: Sequenza IV (1965–66)
Wolfgang Amadeus Mozart: Rondo in A minor K. 511 (1787)
Linda Catlin Smith: Path Of Uneven Stones (2000)

Bli med på feiringen!

Kenneth Karlsson ble født i Åmål i Sverige. Karlsson er pianist og kunstnerisk leder i Cikada. Han har en duo med sopranen Elisabeth Holmertz og leder sammen med henne gruppen Vollen United, en eksperimentell genreoverskridende gruppe som blander barokk, klassisk samtidsmusikk, pop og improvisasjon. Karlsson er også pianist i improvisasjonsgruppen Point 4.

Kenneth Karlsson har turnert i Europa, Asia og Amerika og har spilt inn en rekke CD-er. I 2001 fikk han en Grammy for sin solo-CD «sofferte onde serene».

Han har jobbet med video, dans og multimedia prosjekter og samarbeidet med musikere og komponister som James Dillon, Carola Bauckholt, Liza Lim, Bent Sørensen, Richard Barrett, Jon Balke, Ingar Zach, Rolf Wallin og Klaus Lang. På 80–90-talet var han medlem i Ensemble K4, Oslo Sinfonietta, Aquarius m.m. Han har også spilt i ulike rock og improvisasjonsgrupper. Karlsson spiller også indisk harmonium og synthesizer.

Kenneth Karlssons ensemble Cikada, fikk Nordisk Råds musikkpris i 2005.

Cikada
Siden starten i 1989 har Cikada etablert en rendyrket og velrenommert profil på den internasjonale samtidsmusikkscenen. Ensemblet har siden begynnelsen bestått av fløyte, klarinett, piano, slagverk, strykekvintett og dirigent, og alle ti medlemmer er likestilte, faste medlemmer. Ensemblet knyttes sterkt tilden såkalte Oslo Sound med sine friske, energiske, varme og virtuose tolkninger av et bevisst utvalgt repertoar.

Cikadas distinkte ensembleprofil uttrykkes gjennom sterk programmering i konserter ved store internasjonale festivaler og i en rekke plateinnspillinger. I kjernen for dette arbeidet ligger ønsket om å utvikle langvarige samarbeid med komponister og over tid å bygge opp komponistportretter bestående av verker skrevet til ensemblet.

De ni musikerne danner også flere mindre formasjoner innenfor gruppen: Cikada strykekvartett, Cikada RBK (klarinett, piano og bratsj) og Cikada pianotrio opererer som uavhengige grupper i både inn- og utland.
Cikada ble tildelt den prestisjetunge Nordisk råds musikkpris i 2005. I 2020 ble Cikada nominert til en Spellemannpris for innspillingen Harmonium Repertoire med musikk av Lars Petter Hagen.

Foto: Siv Dolmen