Prisinfo
Fri adgang

Sted
Melahuset
Nettside

Om arrangøren

Melahuset er en programmerende scene for flerkulturell kunst- og kulturuttrykk. Husets aktiviteter speiler mangfoldet i samfunnet og legger spesielt vekt på artister og kulturuttrykk fra landene som ved innvandring er godt representert i Norge.

Melahuset jobber for å øke kunnskapen og kompetansen om disse kulturuttrykkene, og for å skape rom for aktiviteter og opplevelser.Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Rohini Sahajpal/ Stian Carstensen/ Jai Shankar/ Jarle Vespestad

15/09/2023 kl. 19:00

På Oslo kulturnatt møtes og forenes to ulike musikalske tradisjoner – den indiske og den balkanske –når Rohini Sahajpal, Stian Carstensen, Jai Shankar og Jarle Vespestad igjen møtes på scenen på Melahuset. Kombinasjonen av de to musikktradisjonene og den enkeltes musikers stilart sørger denne kvelden for en eksepsjonell musikalsk opplevelse.

Når: Dørene åpner kl. 18 og konserten begynner kl. 19. Det er fri adgang til konserten.

Rohini Sahajpal er en av skandinavias fremste utøvere på indisk sitar. Hun har gått, og går fortsatt, i lære hos den verdenskjente fløytisten Pandit Hariprasad Chaurasia, som hun også spiller konserter med. Hun liker å eksperimentere med ulike stilarter og tradisjoner, i fjor spilte hun en fenomenal konsert med fiolinist Arve Tellefesen, og nå returnerer hun til Melahuset med Stian Carstensen.

Stian Carstensen er en multiinstrumentalist som behersker trekkspill, banjo, gitar og pedal steel. Han er frontfigur og komponist i Farmers Market og musikalsk er han kjent, og hyllet, for å blande forskjellige stilarter og tradisjoner. Han har sin egen måte å spille østeuropeisk musikk på, og hans komposisjoner er populære i det bulgarske sigøynermiljøet.

Jai Shankar er en av våre fremste tabla-virtuoser. Han begynte å spille tabla som fireåring og har gått i lære hos både faren, Shri Lal, og onkelen Pandit Rama Kant, og allerede som 8-åring var han på turné med Rikskonsertene. I 1997 vant han NRKs Talentiaden og han ble tildelt TONOs jubileumspris i 2003 for sin innsats for å bygge bro mellom østlig og vestlig musikk. Han har spilt med jazzartister som Bendik Hofseth og Jon Balke, folkemusikere som Javid Afsari Rad, Knut Buen og Tone Hulbækmo, i tillegg til egne prosjekter.

Jarle Vespestad er en av landets mest ettertraktede jazztrommeslagere, kjent for sin kreative, ekspressive og lyttende stil. Han er utdannet ved jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium og er blant grunnleggerne av bandene Farmers Market og Supersilent. Han har også spilt med artister som Amun Maarud, Silje Nergaard og Bugge Wesseltoft.