Prisinfo
395,-/350,- (honnør)/100,- (stud/barn)
Billetter

Sted
Gamle Logen
Nettside

Om arrangøren

Oslo Quartet SeriesKalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

QUATUOR VAN KUIJK: Passacaglia

15/02/2022 kl. 19.00

Helt siden Quatuor Van Kuijk vant Trondheim internasjonale kammermusikkonkurranse i 2013, har kvartetten vært Norgesvenner, og vi nordmenn vært deres. Men det er ikke bare i Norge at franskmennene har gjort stor lykke. I Wigmore Halls internasjonale strykekvartettkonkurranse gjorde de rent bord i 2015 og deretter var de del av det prestisjefulle BBC New Generation Artists fram til 2017 og ECHO Rising Stars sesongen etter. Kvartetten har en karriere som kan ta pusten fra noen og enhver, konsertsesongen tar dem nesten årlig verden rundt. Vi er svært stolte over å ha dem tilbake, og det med et program som er umulig å ikke elske.

En 17-årig Mozart viser brilliant genialitet i sin 15. strykekvartett, og som i konsertens program var det med nettopp Mozart det hele startet for Van Kuijk-kvartetten. De har spilt inn to prisbelønte og kritikerroste plater med Mozarts kvartetter, og får skryt for sin særegne, rene og friske klang. Det er alltid gøy med musikere som kan spille på mer enn én måte, og det får vi glede oss over denne februarkvelden. I Mendelssohns 6. strykekvartett viser de bokstavelig talt andre takter, det bruser i blodet, romantikken blomstrer og klangen likeså, i musikk som formelig bobler over av livslyst.

Til slutt; alle som får oppleve denne kvelden vil ønske å høre Sjostakovitsj’ 10. strykekvartett én gang til – umiddelbart. De som spiller strykeinstrumenter kommer til å skaffe noter, de som ikke kan spille noe instrument vil ønske at de nettopp gjorde det, for her snakker vi mersmak. I det hele tatt er dette en perfekt konsert også for dem som ikke tror de liker kammermusikk, for selv den tverreste motstander vil ikke klare å stå imot dette.

Program:
Wolfgang A. Mozart: Strykekvartett nr. 15 (K421)
Felix Mendelssohn Strykekvartett nr. 6, op. 80
Dmitrij Sjostakovitsj: Strykekvartett nr. 10, op. 118

Alohomora Quartet fra Ung Kvartettserie innleder konserten med Felix Mendelssohn: strykekvartett nr. 2, op. 44, 1. sats ‘Allegro assai appassionato’