Prisinfo
395,-/350,- (honnør)/100,- (stud/barn)
Billetter

Sted
Marmorsalen, Sentralen
Nettside

Om arrangøren

Oslo Quartet SeriesKalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

QUATUOR CONFLUENCE & ZORÁ QUARTET: Mosaikk

25/04/2023 kl. 19.00

KONSERT OG PROGRAMLANSERING

Man trenger ikke mer enn å kaste et kjapt blikk på de unge kvartettene både i Norge og i utlandet for å skjønne at strykekvartettens fremtid er i trygge hender. Å være en ung strykekvartett som skal opp og frem i verden er imidlertid ingen enkel sak. Det er en jungel man skal navigere i – og det uten kart – der kontakter skal knyttes, konsertoppdrag og inntekt skaffes, en mentor og et management likeså, og gjerne skal man også delta i en konkurranse eller to for å bevise hva man duger til. På denne konserten løfter Oslo Quartet Series frem et par veldig spennende unge strykekvartetter som allerede er i ferd med å etablere seg på den internasjonale scenen: Quatuor Confluence og Zorá Quartet. Unge, ja, men kvartettene er langt fra noen lettvektere, så her kan man forvente musisering på internasjonalt nivå!

Quatuor Confluence er en fransk kvartett som høsten 2021 nærmest gjorde rent bord og tok med seg en rekke priser hjem fra kvartettkonkurransen TICC i Trondheim. I tillegg til 1. pris vant de publikumsprisen og ikke minst bestillingsverkprisen for sin fremføring av Eirik Hegdals bestillingsverk Dancing Critters. Premien for 1. prisen er blant annet å spille hos oss i Oslo Quartet Series, og med seg har de et spennende program bestående av musikk av Fauré og nettopp Dancing Critters.

Zorá Quartet er ingen ukjent kvartett her i Oslo, for den tidligere New York-baserte kvartetten har flyttet base til Tigerstaden hvor de sammen tar mastergrad i kammermusikk. Kvartetten har spilt en rekke konserter her allerede, og er enormt populære blant publikum hvor enn de spiller. I likhet med Confluence skal Zorá spille et nytt verk av en norsk komponist, nemlig et bestillingsverk av Stine Sørlie skrevet for nettopp Zorá. I tillegg skal de spille utvalgte satser fra forskjellige kvartetter: Haydn op. 33, nr. 6 i D-dur, Ravels strykekvartett i F-dur, Brahms strykekvartett op. 51, nr. 2 i a-moll og Mendelssohns op. 44, nr. 1 i D-dur.

Program:
GABRIEL FAURÉ: STRYKEKVARTETT I E-MOLL, OP. 121
EIRIK HEGDAL: DANCING CRITTERS
STINE SØRLIE: URFREMFØRING
UTVALGTE SATSER FRA STRYKEKVARTETTER AV MAURICE RAVEL, JOHANNES BRAHMS, FELIX MENDELSSOHN OG JOSEPH HAYDN