Prisinfo
130/100
Billetter

Sted
Kunstnernes hus
Nettside

Om arrangøren

CikadaKalender

Premiere – Cikada // Rolf Wallin og Kjetil Skøien: LARGE BIRD MASK – en film av Carsten Aniksdal

13/06/2023 kl. 19:00

Bli med på verdenspremieren av musikkfilmen Large Bird Mask på Kunstnernes hus i Oslo!

Filmen Large Bird Mask er basert på Rolf Wallin og Kjetil Skøiens storslåtte verk med samme navn, og er ikke bare en musikkfilm, men også en poetisk meditasjon over naturen. Gjennom det vakre og stillegående parafraserer regissør Carsten Aniksdal over den lyse nordiske sommerdagen – og menneskers forhold til naturen som omgir oss.

Vi hører stadig oftere om dyrearter som er i ferd med å utryddes. Bestanden av mange av våre mest vanlige fuglearter er mer enn halvert i forhold til for bare noen tiår siden. Dette har fått komponist Rolf Wallin og regissør Kjetil Skøien til å spørre seg: Når vi utrydder fuglene, utrydder vi da samtidig det de symboliserer dypt inne i oss? Drømmen om å kunne fly, drømmen om å kunne synge fritt og jublende, ja, selve drømmen om frihet? Musikerne i samtidsmusikkensemblet Cikada bruker en strategi for å «bli ett» med fuglene: Musikken de spiller er hentet fra sangen til noen av de truede fugleartene, strukket i tid slik at våre langsomme ører kan sette pris på deres fascinerende melodiske virvler. Og dette smelter sammen med poetiske tekster og bilder til en fortelling om disse fantastiske skapningene og vårt sårbare forhold til dem.

Wallin/Skøiens konsertforestilling Large Bird Mask ble urfremført på Ultima i september 2019, som en del av markering av Cikadas 30-års jubileum.