Prisinfo
Gratis
Billetter

Sted
Studio 207
Nettside

Om arrangøren

Piksel is an international event for artists and developers working
with free and open technologies in artistic practice.
Part workshop, part festival, it is organized in Bergen, Norway, and
involves participants from more than a dozen countries exchanging
ideas, coding, presenting art and software projects, doing workshops,
performances and discussions on the aesthetics and politics of free
technologies & art.

https://piksel.noKalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

PIKSEL21 – REBOOT ME SOFTLY

18/11/2021 kl. 18:00

PIKSEL21 – REBOOT ME SOFTLY
The 19th annual Piksel Festival for Electronic Art and Free Technologies
18 – 21 November
Bergen (Norway)

«Decoding Black Magic. Interventions in Infrastructure» Exhibition by the Critical Engineering Working Group
18 November – 12 December
C. Sundtsgt. 40
Bergen (Norway)

Den eneste kuren for den post-pandemiske feberen >> Reboot me softly ↻

Bergen er en unik by når det gjelder å arrangere kunst- og kultureventer. Bredden er uten sidestykke, fra BIFF til Borealis til Beyond the Gates. Men har du hørt om Piksel?

Årets utgave av Pikselfestivalen går av stabelen den 18-21 november. Her kan du hengi deg til elektronisk musikk, elektronisk kunst, utøvende kunst og utallige workshops. Alt som en hyllest til fri/åpen teknologi og teknologisk frihet.

‘Reboot me softly’ er årets slagord for Pikselfestivalen. Det er et høyst aktuelt uttrykk og et perfekt mantra for utstillingen av samme navn. Kunstverkene reflekterer rundt våre post-pandemiske sensibiliteter, kombinert med de store forandringene vår planet i dag går gjennom.

Studio207 i Strandgaten viser frem installasjoner hvor kunstnerne leker med sitt håndverk som en nåtidens Picasso; ved å abstrahere, sammenkoble, begrense, splitte og dekonstruere teknologier, skaper de noe nytt og fremhever samtidig kritikk av det som er.

I løpet av festivalen vil mer enn seksti kunstnere presentere kunst og prosjekter, holde workshops og gjennomføre live konserter. Temaene strekker seg fra utforsking av kjønnsroller i dataspill, som for eksempel PAC-MOM, som må jobbe dobbelt så mye, men for mindre mat, elektronisk litteratur og hvordan vårt økende nærvær på sosiale medier dominerer verden.

Vi har et spennende samarbeid med Kulturhuset i Bergen og det Berlinbaserte kunstkollektivet Critical Engineering Working Group (CEWG). Den svært aktuelle utstillingen deres «Decoding Black Magic Intervention in Infrastructure» er opptatt av å avdekke sikkerhetsbrudd på våre teknologiske enheter. Et område av
datateknologien som de aller fleste av oss vet lite om. Med andre ord, vår tids sanne svarte magi/Black Magic. Glem satanisme, kirkebrenninger
og griseblod, det er bare Disney.

Åpningen av Piksel Festival 2021, torsdag 18. november, starter i Studio207 og ender i kulturhuset i C. Sundtsgate, hvor utstillingen til CEWG vil bli stående en hel måned. Fredag, lørdag og søndag blir det både elektronisk musikk og audiovisuell scenekunst mellom kl. 20 – 24 via strømmekanalene til Piksel og også LIVE fredagskvelden på utestedet Østre i Skostredet.

Som alltid arrangerer vi PikselKidz Lab. Her kan hele familien delta i å utforske kunstnerisk bruk av frie teknologier. I år har vi også en rekke verksteder i scenekunst i samarbeid med Bergen Dansesenter og PRODA.

Arrangementsinfo og program finner du på nettsiden vår, https://21.piksel.no.

Maite Cajaraville og Gisle Frøysland er kuratorer for Piksel, og ønsker dere alle velkommen.

Piksel er et internasjonalt nettverk og et årlig arrangement for elektronisk kunst og teknologisk frihet.