Prisinfo
150/100
Billetter

Sted
Cikada studio
Nettside

Om arrangøren

CikadaKalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Piano, piano, piano!

31/05/2023 kl. 19:00

Nysgjerrig på alle nyansene til et flygel kan frembringe? Christian Wallumrød, Jon Balke, Guoste Tamulynaite, Anja Lauvdal og Cikadas Kenneth Karlsson vil gi deg et spekter av nyanser, muligheter og uttrykk som vil kile øregangen og nysgjerrigheten din, når vi setter de tre (!) flyglene på Cikada studio frem.

Vi feirer denne unike samlingen av flygler og inviterer til intimkonsert med fem av Norges mest sentrale og spennende pianister. Tre flygler og fem strålende pianister er samlet – velkommen til denne spesielle begivenheten!

Om pianistene:

Friformpianist og elektronisk musiker Anja Lauvdal (født 1987) har en unik evne til å fremkalle soniske stemninger, reflektere over naturens skjørhet og samtidig få frem en positiv stillhet. Hun er en etablert kraft på den norske scenen, driver All Ears-festivalen og samarbeider med blant andre Jenny Hval, Hamid Drake og William Parker. Hun ga nylig ut sitt eget debutalbum «From a story now lost» på Smalltown Supersound, produsert av Laurel Halo.

Guoste Tamulynaite er en Oslo-basert pianist og komponist fra Litauen, som også jobber med improvisert musikk, samtidsmusikk, og interdisiplinære kunstprosjekter. Hun har komponert musikk for og spilt sammen med mange fine musikere i mange ulike sammenhenger, blant annet under Borealis festival, Vossajazz, Sildajazz, Mandaljazz, CODA dansefestival og Ravnedans.

Jon Balke er en pianist, komponist og orkesterleder med utgangspunkt i jazz-tradisjonen. Han har skapt, ledet og vært medvirkende i ikoniske ensembler som Jøkleba, Magnetic North Orchestra, Siwan, Masqualero, Oslo 13 og mer, og har en lang serie av utgivelser med disse, hovedsaklig på det tyske selskapet ECM records. Han har komponert for film, orkester, sinfonietta, teater og scenekunst. Han arbeider nå som førsteamanuensis i musikkproduksjon ved NMH i Oslo.

Christian Wallumrød har jobbet som musiker og komponist siden 1992, og han regnes som en av de mest fremtredende og innflytelsesrike musikerne i sin generasjon i Norge. Wallumrød har hatt langsiktige samarbeid med mange av de mest sentrale ensemblene og artistene i Norge. Wallumrød har de siste årene skrevet flere bestillingsverk for både store og mindre kammergrupper.

Kenneth Karlsson begynte sin musikkarriere med å spille impro og rock og snart ble interessen for klassisk musikk vekket. Kenneth har vært pianist og kunstnerisk leder i Cikada siden 1989. Han har turnert verden rundt og spilt inn en rekke album og har mottatt Spellemannsprisen for sitt soloalbum “…sofferte onde serene…». Kenneth har også jobbet med video, dans og multimedia, og står bak en rekke bestillingsverk og premierer.

Fotokreditering:
Anja Lauvdal @ Anne Valeur // Christian Wallumrød @ Christopher Tribble // Guoste Tamulynaite @ Christer Männikus // Jon Balke @ Jon Lousiana // Kenneth Karlsson @ Siv Dolmen