Prisinfo
Fri entré
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

Opera til folket
Oslo Operafestival
Gamle Raadhus SceneKalender

Konsert: Palette

20/06/2024 Kl. 19:30, Døren (og baren) åpner kl. 18:30

Oslo

The Handover // Becco

20/06/2024 Kl. 20

Oslo

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Oslo Operafestival – Konsertforedrag om norsk operahistorie

22/09/2022 kl. 14:00

Bli kjent med den spennende norske operahistorien.

Mange sier at Norge ikke har noen operahistorie, men er det sant?

Vi har hatt både sangsolistene, musikerne, komponistene, librettistene og regissørene. Det vi derimot ikke har hatt, er et sted å spille alle disse ukjente storverkene. Norske komponister som Ole Olsen, Gerhard Schjelderup, Catharinus Elling, Johannes Haarklou, Hjalmar Borgström og Sigwardt Aspestrand er noen av de som led under fraværet av et operahus. Men alle skrev, ganske enkelt fordi de måtte. De var grepet av basillen fordi de hadde hørt Richard Wagner.

Det er synd på Norges musikkhistorie. Den er liksom ikke der. Vi har Grieg og behøver ikke flere.

Derfor denne foredragskonserten, i håp om å belyse det glemte og gjemte som ligger begravet i landets arkiver. Og vi håper å kunne presentere mange flere.

Først ute er Nord-Norges egen komponist, Ole Olsen. Han var den første i vårt land som skrev gjennomkomponerte operaer. Fire store operaer har kommet fra hans penn: «Marsk Stig», «Lajla», «Stallo» og «Klippeøerne». Alle disse kom til under et strekk på femti år. I tillegg skrev han musikk til syngespillet «Svein Uræd» som ble meget populært. Men av operaene var det bare «Lajla» som ble framført i Ole Olsens samtid.

Vel møtt til foredragskonsert om vidunderbarnet fra Hammerfest: Ole Olsen!

Medvirkende

Terje Boye Hansen, foredragsholder (dirigent)
Trond Olav Svendsen, foredragsholder (forfatter)
Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran
Ole Jørgen Kristiansen, baryton
Odd Grundt, bass
Lina Braaten, klaver
Billetter

Fri entré

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det er (enn så lenge) helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Det er alltid langventeliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.