Prisinfo
250,-
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

Traktor
Opera til folketKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Opera: TESTOSTERON

18/10/2023 kl. 19:00

Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie?

I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer.

For lengst der inne, der testosteronet fortsatt bruser og lever, er han ikke en middelaldrende mann med mage som skjuler manndommen. Lengst der inne er han en pistolero med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon. En western-helt som fukter strupen med børst og nedlegger vakre saloon-piker. Lengst der inne er han Morgan Kane.

Medvirkende
Regi: Lars Erik Holter
Komponist: Trond Lindheim
Lysdesign: Kåre Nordseth
Vokalist: Frank Havrøy

Traktor
Johannes Skyberg
Nora Hannisdal
Gunnar Flagstad
John Ivar Knutzen
Kristin Fyrand Mikkelsen
Elisabeth Maria López Wulfsberg

Av: Traktor, Lars Erik Holter og Frank Havrøy. Etter en idé av Johannes Skyberg, Gunnar Flagstad og Frank Havrøy

Testosteron er en co-produksjon mellom Traktor, Teater Innlandet og Stiftelsen Ringsakeroperaen. Produksjonen er støttet av Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune.

Fremførelser:
Testosteron hadde urpremiere under Kirsten Flagstad Festival 16. juni 2018.
2018, turné i Innlandet.
2019, Glogerfestspillene og Heddadagene.
2020, Hemsingfestivalen og Ringsaker OperaFEST 2020.

Anmeldelser:
Gudbrandsdølen Dagningen – Per Ivar Henriksbø: Spenstig skråblikk på mannlig livskrise
«Den mannlige livskrisa er alvorlig nok. Men ikke mer alvorlig og naturlig enn at det går an å se på den med skråblikk og satire. En viss melankoli til tross, «Testosteron» er 70 fornøyelige minutter proppet med oral, vokal og musikalsk scenekunst.»
» Sjangermessig ligger musikken og sangene i grenselandet mellom musikaltradisjonen og operetten. Oppsetningen er lekende i formen og fanger fort vår oppmerksomhet. Stykket er proppet med sjarm, men også snev av vemod. Den er burlesk, selv om den også har sine lavmælte passasjer. Jeg falt pladask for dramaturgien og sceneløsningen.

Ensemblet har publikumstekke og byr på seg sjøl. Teksten de framfører er strippet for uvesentligheter og har et gledelig muntlig preg. Så fordomsfri at det er greit om publikum ikke er for prippen, men legger igjen tabuene hjemme.»

Hamar Arbeiderblad – Paula Bjertnes: Absurd morsomt om Mannens livskrise Terningkast fem «At en livskrise kan skildres så hysterisk morsomt, kan kanskje bare oppleves når Traktor har en finger med i spillet.»
«Det har blitt til sprekt teater for alle, med Frank Havrøy som glitrende dramatiker. … På premieren lørdag fikk han med seg publikum fra første sekund»

«På premieren satt latteren med rette meget løst, og det var ikke kun Havrøys fortjeneste. … Musikkensemblet har nemlig en sentral rolle i stykket. Det er gjennomført galskap, hvor alle seks musikere stiller med skjegg. Musikken gjenspeiler følelsene, fyller ut opplevelsene og fører historien videre. Når Mannen kommer til at løsningen til krisen kanskje er å være som selveste Morgan Kane, viser de i tillegg sine skuespillertalenter.»

«Det var heldigvis ikke latter hele veien. Havrøy spilte så sterkt, at han i de mørkeste øyeblikk fikk stor medfølelse fra publikum. Det var til tider dødsstille i salen, som om alle holdt pusten, og kjente på lengslene, smerten og håpløsheten. Dermed traff forestilling virkelig på alle plan.»

Billetter
For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar
Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1, Oslo

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling
Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng
PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket
Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.