Prisinfo
Ordinær: 315,- Student: 250,- Honnør: 265,-
Billetter

Sted
Drammens Teater
Nettside

Om arrangøren

Interkultur – DrammenKalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Omar Sosa Quarteto Afro Cubano Den Internasjonale jazzdagen Drammen

29/04/2022 kl. 19:30

I 2011 etablerte FNs kulturvitenskapelige utdanningsorganisasjon UNESCO 30. april som Den Internasjonale jazzdagen. Dagen har hvert år siden blitt feiret med høyt profilerte arrangementer over hele kloden, blant annet i Det hvite hus i 2016 under Obamas presidentperiode. Hovedmålet har hele tiden vært å vise at musikk kan bidra til forståelse, toleranse og fred gjennom samarbeid mellom folk fra ulike kulturer.

Her i byen inviterer vi til en spennende markering av dagen i Drammens teater, fredag 29. april. Her kan drammensere oppleve den spennende cubanske jazzpianisten og komponisten, Omar Sosa og hans afro-cubanske kvartett. Sosa har turnert over store deler av verden i mange år med opptredener i berømte konsertlokaler og store festivaler. Noen eksempler er Blue Note og Carnegie Hall, begge i New York, Royal Concert Hall i Glasgow og Queen Elizabeth Hall i London, samt velrennomerte jazzfestivaler i Montreal i Canada, Montreux i Sveits og Cape Town i Sør-Afrika.

Sosa er nominert fire ganger til Grammy Award i kategorien Latin jazz, den siste var i 2020. I 2003 mottok han «a lifetime achievement award» for sitt bidrag til utviklingen av latinjazz i USA. Den cubanskfødte multiinstrumentalisten er en produktiv, høyt anerkjent utøver som er kjent for sine sjangeroverskridende innspillinger med fusjoner av latin jazz, afrikanske tradisjoner, avantgarde-improvisasjon og klassisk musikk.

Omars bærende ide er å sette sammen musikere som «snakker samme musikalske språk», og som er i stand til å bruke sine kubanske tradisjoner som springbrett for egen kreative frihet. Det er en begivenhet at denne verdensartisten – med sine strålende musikervenner – kommer til Drammen. Vi oppfordrer alle til å benytte muligheten til å oppleve disse ekstraordinære musikerne i vårt vakre teater.

Utøvere:
Omar Sosa: piano
Jose Julio Tomas: bass
Leandro Saint-Hill: saxofoner og fløyte
Ernesto Simpson: trommer

Jazzdagen presenteres av TBP kultur i samarbeid med Interkultur i Drammen kommune.